Dit zijn de Beste Hybride werkgevers van Nederland 2022

Dit jaar ging het mobiliteitsplatform Zo werkt het! net als vorig jaar weer op zoek naar de beste hybride werkgevers van Nederland. Honderden werknemers nomineerden de afgelopen weken hun werkgevers met de meest uiteenlopende en bijzondere inzendingen. Vier Friese bedrijven wonnen de regionale award en waren daardoor genomineerd voor de landelijke Bokaal voor Beste Hybride werkgever van Nederland. Bij de uitreiking op dinsdag 14 juni vielen zij echter helaas niet in de prijzen.

Beste Hybride werkgever van Nederland

Kleine en grote bedrijven konden de prijs winnen, want er waren awards in 4 categorieën te winnen. Uit alle regionale winnende inzendingen zijn de 4 landelijke winnaars gekozen. De jury bestond uit VNO-NCW en het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat, Breikers en per categorie de winnaar van vorig jaar. “Bij de honderden inzendingen zaten inspirerende, bijzondere en hartverwarmende verhalen. Voor de jury een behoorlijke kluif, waarbij zij op verschillende criteria letten. Voorwaarde is dat ze allen de basis van het hybride werken uitstekend op orde hebben en dat ze daarnaast ook écht een verschil hebben kunnen maken voor de werknemers binnen hun organisatie. Zo kwamen teambuilding, duurzame mobiliteit, persoonlijke aandacht, alternatieve werkmethoden en flexibel werken als thema’s aan bod bij de inzendingen.”, aldus Rein Aerts, initiatiefnemer van Zo Werkt Het.

De jury koos de volgende winnaars:

In de categorie 0-20 werknemers Harrier accountancy-bedrijfsadvies (Groningen)
In de categorie 20-50 werknemers Beconnect (Amsterdam)\
In de categorie 50-200 werknemers Hanzestrohm (Zwolle)
In de categorie 200+ werknemers Menzis (Groningen)

Deze 4 winnaars sprongen eruit doordat ze niet alleen de basis van het hybride werken goed op orde hadden, maar zich daarnaast ook inspanden met extra aandacht voor individuele groei, teamspirit, werken op locatie en de toekomstbestendigheid van het hybride werken. Ze lieten creativiteit en innovatie zien in de wijze waarop zij het hybride werken hebben ingevoerd. Er is geluisterd naar het personeel, flink geëxperimenteerd en daar is weer van geleerd. Deze werkgevers zijn zich blijven ontwikkelen en daarom zijn zij een voorbeeld én inspiratiebron voor andere werkgevers.

De elektrische fiets is gewonnen door een medewerker van Hanzestrohm uit Zwolle.

Zo Werkt Het Award 2022 – regionaal

Twee jaar lang hebben we door de coronacrisis intensief thuisgewerkt en toen we weer meer naar kantoor mochten bleef thuiswerken geleden in combinatie met werken op kantoor. De award werden aan uitgereikt aan bedrijven die net een beetje extra gingen met het organiseren van het hybride werken. In de regio Friesland waren dat HDM Pipelines uit Leeuwarden, Better Be Goods uit Harlingen, Voort uit Heerenveen en Gemeente Leeuwarden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *