Gefeliciteerd Hybride Werkgever van het Jaar 2022 – regio Friesland!

De afgelopen maanden heeft landelijk mobiliteitsplatform Zo Werkt Het campagne gevoerd om de beste hybride werkgevers van 2022 te vinden. En met succes! Honderden werknemers nomineerden hun werkgevers met de meest uiteenlopende en bijzondere inzendingen.

Ook in Friesland hebben veel werknemers hun werkgever genomineerd. De medewerkers van het team Werk Slim, Reis Slim vormden de jury. Welke werkgevers verdienen de titel Beste Hybride Werkgever van het jaar 2022 – regio Friesland? De Awards zijn verdeeld over 4 categorieën, afhankelijk van het aantal medewerkers.

De winnaars

HDM Pipelines BV – Heerenveen (In de categorie 0-20 werknemers) 

Voor de coronacrisis was HDM Pipelines BV al bezig met het faciliteren van thuiswerken. Werknemers zijn onafhankelijk van een vaste locatie en kunnen dan ook overal werken. Hierbij wordt er altijd gezocht naar een goede balans tussen werk en privé. Om de betrokkenheid groot te houden, wordt er iedere maandagochtend in informele sfeer een online weekstart gehouden. Een medewerker prijst de vooruitstrevendheid: “Mijn werkgever is ook erg bezig met duurzame mobiliteit. Er wordt dan ook geïnvesteerd in elektrisch rijden.”

vlnr Elles Postma en Jeroen Kruims

Weten hoe HDM het hybride werken geregeld heeft?

Dat lees je hier


Better Be Goods – Harlingen (In de categorie 20-50 werknemers)

Better Be Goods is een bedrijf dat ondersteuning biedt aan bedrijven die willen verkopen via Amazon. Voor hun medewerkers zorgen zij voor een goede en fijne thuiswerkplek. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met ergonomische producten. Volgens een werknemer zijn zij hierin vooruitstrevend. Hierbij houden zij ook rekening met een vestiging in Spanje. 

vlnr Halima Becirovic, Gerbrich Rienstra, Martijn Beekhuizen, Kedin Silva Almeida en Annemé Hansma

Voort –  Heerenveen (In de categorie 50-200 werknemers)

Voort is een detacheringsbedrijf in Heerenveen dat zich richt op technisch personeel. Als werkgever hebben zij bijzondere aandacht voor een goed en fijn thuiswerkplek. Met het thuiswerken blijft persoonlijke aandacht belangrijk. En ook staat plezier in het werk hoog in het vaandel. En onderlinge betrokkenheid wordt gestimuleerd door teambuilding activiteiten. Een werknemer: “Alles is top geregeld als het om thuiswerken gaat. En toch blijft er een goede werksfeer en een sterk team gevoel.”

Weten hoe Voort het hybride werken heeft georganiseerd?

Dat lees je hier

vlnr Rik de Jong, Megan Rienstra, Chava van der Woerdt, Martijn van der Kroef, Jan Paul van der Veen, Anne-marie van der Vlas

Gemeente Leeuwarden (In de categorie 200+ werknemers)

Bij de Gemeente Leeuwarden ging men heel snel over naar het hybride werken tijdens de coronacrisis. Hierbij hielden ze rekening met wat er allemaal nodig is om goed vanuit huis te kunnen werken. Dit alles is op basis van vertrouwen in de medewerkers. Voor medewerkers wordt er veel georganiseerd. Tijdens de coronacrisis bleef er een gevoel van samen door online bingo’s, pubquizen en digitale kerst en Oud en Nieuw bijeenkomsten. Daarnaast worden medewerkers met leuke dingen verrast. Een werknemer hierover: “Ik voel mij door alle acties dan ook thuis en gewaardeerd door mijn werkgever. En dat waardeer ik dan ook bijzonder!”

Weten hoe de gemeente Leeuwarden het hybride werken heeft georganiseerd?

Dat lees je hier

vlnr Esther de Vries, Eelke de Jong en Esther van der Molen

Landelijke verkiezing

Op dinsdag 14 juni 2022 werden de landelijke winnaars van de Zo Werkt Het Award 2022 bekend gemaakt in aanwezigheid van alle regionale winnaars. Helaas zijn de Friese winnaars het niet geworden. Gedurende de digitale uitreiking kwamen veel bijzondere inzendingen voorbij en werden de gouden Zowie Awards uitgereikt. Onder andere het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW en De directeur van Breikers namen plaats in de jury en voor elke categorie was de winnaar van vorige jaar jurylid.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *