HDM Pipelines wint regionale “Hybride Werkgever van het jaar” award.

Medewerkers laten award zien

Eén van de vier regionale winnaars de “Hybride Werkgever van het Jaar” verkiezing is HDM Pipelines uit Leeuwarden. Het bedrijf ging er met de eervolle titel vandoor in de categorie 1-20 medewerkers. Jeroen Kruims – Chief Executive Officer vertelt ons hoe hun organisatie het hybridewerken heeft geregeld.

“Sinds de start van ons bedrijf in 2011 werken we volledig in de Cloud. Al onze werknemers krijgen bij indiensttreding de beschikking over een laptop en telefoon. Hierdoor zijn onze werknemers onafhankelijk van een vaste locatie en kunnen overal werken via internet of via een hotspot op de mobiele telefoon. Daarnaast kunnen ze aanspraak maken op een monitor en andere ergonomische producten voor ons thuiskantoor. Wij werken immers al digitaal door in de cloud te werken en via Teams. Ook zien wij dat klanten hier steeds meer in meegaan.”

Werkplezier en communicatie belangrijk

Thuiswerken kan leiden tot minder betrokkenheid, hoe weten ze dat bij HDM te behouden? “Werkplezier en onderlinge communicatie vinden wij belangrijk. Om de betrokkenheid te vergroten starten wij wekelijks gezamenlijk de werkweek. Ook is er eens per kwartaal een teamdag. Alle medewerkers komen dan samen op een vooraf bepaalde locatie. Daar hebben we werkoverleg, delen wij kennis en bespreken wij de resultaten. Daarnaast is er ruimte om te sparren over problemen die zich tijdens het werk voor doen. En natuurlijk is er tijd om gezellig bij te praten.” 

Wij hebben een 40-urige werkweek die flexibel ingevuld mag worden.

“Wij maken gebruik van een gezamenlijke kantooragenda.” Zegt Jeroen. “Hierin kunnen de werknemers hun aanwezigheid op kantoor registreren. Dit is bij ons ook noodzakelijk, want er zijn op kantoor slechts tien werkplekken beschikbaar. Deze kantooragenda geeft je ook meteen inzicht welke collega die dag op kantoor is. Wij hebben een 40-urige werkweek die flexibel ingevuld mag worden. Maak je meer uren op een dag, dan schrijf je tijd voor tijd. Deze kun je op een ander moment weer opnemen. Ben je een ochtendmens en start je het liefst voor dag en dauw? Dan kan dat. Maar ook voor onze werknemers die liever wat later opstarten is de flexibiliteit om later te beginnen. Zolang jij je uren maar maakt en je werk op een goede manier verricht, heb je bij HDM alle ruimte om zelf je agenda in te delen.  Wij sturen op resultaat.”

Zo willen we als bedrijf onze CO2 uitstoot zo veel mogelijk reduceren en onze CO2 footprint verder verkleinen.

Bij HDM Pipelines gaan ze voor duurzame mobiliteit. “Ons wagenpark bestaat inmiddels al uit twee elektrische en één hybride auto. Bij afloop van de overige leasecontracten gaat bij de keuze voor een vervangende auto de voorkeur uit naar een auto met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. Zo willen we als bedrijf onze CO2 uitstoot zo veel mogelijk reduceren en onze CO2 footprint verder verkleinen. Bij gebruik van eigen vervoer, vragen we onze medewerkers om zo mogelijk te carpoolen en indien mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bij HDM werken veel jonge mensen en we merken dat zij volledig achter deze keuze staan en ook zelf veel initiatief nemen om hieraan mee te werken. We stimuleren ze om hier actief in mee te denken!”

 Niet afhankelijk van een vaste locatie

“Ik denk dat HDM de beste hybride werkgever van Friesland is geworden omdat het al vanaf de start van het bedrijf op deze manier werkt. Door te investeren in goede Cloud omgeving, laptops, telefoons en het beschikbaar stellen van apparatuur om op ergonomische verantwoorde wijze overal te kunnen werken.” HDM is volgens Jeroen Kruim niet afhankelijk van een vaste locatie. “Digitaal werken is bij ons een logisch onderdeel van de bedrijfsvoering. Wat wij ook belangrijk vinden is een goede balans tussen werk en privé. Wij geven werknemers de vrijheid om hun werkweek zelf in te delen.”