E-bike

De e-bike wint aan populariteit. En dat is niet zonder redenen. Een e-bike zorgt ervoor dat afstanden waar je normaal het openbaar vervoer of de auto voor gebruikt, toegankelijk worden per fiets. Dit geeft veel vrijheid, is goed voor het milieu en je blijft in beweging!

Reis slim met de elektrische fiets (e-bike of speed pedelec)

U wilt graag op de fiets naar het werk, maar de afstand is te groot? De E-bike is dan een slimme reisformule van Werk Slim, Reis Slim. Met de aantrekkelijke aanbieding van de aangesloten fietshandelaren bij Werk Slim, Reis Slim kunnen medewerkers van de aangesloten Leeuwarder werkgevers een E-bike aanschaffen met een leuke korting. Zo reist u makkelijk, vitaal en duurzaam naar uw werk. Kijk of er een aangesloten fietshandelaar bij u in de buurt is.

Slim uw reis combineren

U kunt ook uw reis naar het werk combineren met het Openbaar Vervoer. Op de OV-Plushaltes zijn extra faciliteiten: opladen van de fiets, veilig stallen en verlichting. U fietst dan een gedeelte van de reis met het OV. In Leeuwarden kunt u het laatste stukje naar uw werk fietsen op een eigen fiets vanuit de gratis bewaakte Werk Slim, Reis Slim-fietsstallingen aan het Zaailand en de St. Jacobsstraat. Ook bij het station in Leeuwarden is een bewaakte fietsenstalling.

De OV Plushaltes zijn de vinden in Holwerd, Wommels, Winsum en Drachten.

Dit project is onderdeel van het overkoepelend geheel van Fietsstad #1 waarin Leeuwarden fietsstad nummer 1 van Nederland wil worden. E-Bike is samen met Park & Bike , Deelfiets en Fiets in de P onderdeel van Fiets #1.