Actuele informatie

Gratis Fietsenstalling

Bij het busstation, aan het Zaailand en in de St. Jacobsstraat in Leeuwarden zijn fietsenstallingen waar je 24 uur per dag gratis en bewaakt jouw naar-je-werk-fiets kunt stallen. Je fietst dus  heel gemakkelijk en voordelig het laatste stukje naar het werk. U kunt ook gebruik maken van de fietsenstalling bij het treinstation in Leeuwarden.

Wat houdt Fiets in de P in?

Laat jouw fiets of scooter gratis bewaken in de fietsenstallingen van de St. Jacobsstraat en Zaailand. Je kunt hier ook aanvullende service krijgen, zoals gebruik van een buggy of kleine reparatie en een oplaadpunt voor uw e-bike.

Veilig stallen

Fietsen is gezond, je draagt bij aan de aanpak van de files en hebt hart voor milieu en duurzaamheid. Maar het risico dat je fiets of scooter gestolen of vernield wordt, is vaak een reden om toch met de auto naar het werk te gaan. Leeuwarden biedt daarom gratis bewaakte fietsenstallingen. De tijd dat je alleen op een oude fiets naar het werk kon of de stad in ging om te winkelen of te stappen is dus voorbij. Sinds de opening van de gratis bewaakte fietsenstallingen aan het Zaailand en in de St. Jacobsstraat, weten duizenden fietsers maandelijks de fietsenstallingen te vinden. Ook kun je elke eerste 24 uur gratis je fiets in de fietsenstalling onder het station zetten.

Slimme combinatie van Openbaar vervoer en fietsenstalling

Door de gratis fietsenstalling kun je ook op een slimme wijze naar het werk reizen. Je reist eerst met trein en/of bus naar de stad en haalt je fiets uit één van de bewaakte fietsenstallingen voor het laatste stukje naar het werk. Je kunt met een aantrekkelijke korting ook een E-bike aanschaffen. In de fietsenstalling zijn oplaadpunten.

Gratis stallen

Als je wekelijks jouw fiets gebruikt, 1 of meerder dagen per week, dan kun je gratis gebruik maken van de bewaakte fietsenstallingen aan het Zaailand en in de St. Jacobsstraat. Je kunt er je fiets maximaal 7 dagen aaneengesloten ongebruikt stallen. Blijft hij langer dan 7 dagen ongebruikt staan, dan kost het 1 euro per dag tot u hem weer gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld tijdens uw vakanties.

Fietsenstalling station Leeuwarden

Bij de bewaakte fietsenstalling station Leeuwarden stalt je jouw fiets vanaf het moment dat je hem incheckt met je OV-chipkaart elke eerste 24 uur gratis. Daarna betaal je het tarief van € 1,25 per 24 uur. Kijk op fietsenstalling Station Leeuwarden voor meer informatie.