DHL bouwt klimaatneutrale Cityhub in Leeuwarden

In Leeuwarden gaat koeriersdienst DHL een klimaatneutrale cityhub bouwen. Rond mei wordt de eerste paal in de grond geslagen. In oktober moet de bouw klaar zijn van de 1200 vierkante meter cityhub. De opening staat gepland in november.

De nieuw te bouwen cityhub komt aan de Brailleweg op het bedrijventerrein De Zwette. De cityhub is één van de 26 nieuw te bouwen CityHubs die zich vestigen aan de rand van alle stedelijke gebieden. Daarmee kan de zogenaamde ‘last mile’ op de meest efficiënte manier worden uitgevoerd. De pakketten zullen met elektrische bestelauto’s, cargobikes of andere kleine elektrische voertuigen verder de stad in gebracht worden. Vanuit de gemeente Leeuwarden zullen ruim 40 routes – overdag en in de avond – op deze manier 25 keer gereden worden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *