Autoluwe binnenstad

Leeuwarden streeft naar een emissievrije binnenstad. Mede hierom is in 2021 het autoluwe gebied in de binnenstad uitgebreid met de Wortelhaven, Eewal, Gouverneursplein en Raadhuisplein. Je kunt er dus niet meer zomaar met een vervoerswagen binnenkomen. Bewoners, ondernemers en instellingen kunnen een ontheffing aanvragen. Er zijn venstertijden voor laden en lossen (maandag tot en met zaterdag van 07.30 tot 12.00 uur). Dat mag alleen nog maar met een ontheffing op kenteken.

Hier vind je de venstertijden en plattegrond

Schoner en duurzamer

Een groot deel van de bewoners en ondernemers in de binnenstad hadden aangegeven dat zij minder vervoersbewegingen willen. Het autoluw maken van het noordwestelijk deel hoort bij één van de stappen om de komende tijd de binnenstad leefbaar, veilig en aantrekkelijk te maken. Hiermee verminderd ook de CO2 uitstoot in de Leeuwarder binnenstad. Ook buiten de binnenstad streeft de gemeente Leeuwarden naar een schone en duurzame bevoorradingslogistiek. Samen met ondernemers wordt er dan ook gezocht naar verbeteringen. Het bundelen van goederen door gebruik te maken van hubs wordt daarbij veel genoemd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *