Onderzoek CNV: Groot deel werknemers wil hybride blijven werken

Het grote deel van de werknemers die door de coronacrisis thuis moesten werken, wil ook na de pandemie thuis kunnen blijven werken. Vakbond CNV hield een enquête onder zo’n duizend leden die de afgelopen coronaperiode thuis moesten werken. 91% van de ondervraagden willen niet meer een volledige werkweek op kantoor zijn. Thuiswerkende leden lieten weten productiever te zijn (72%). Ook ervaren zij een betere balans tussen werk en privé. 90% liet weten door te blijven werken wanneer zij milde klachten ervaren door corona.

Thuiswerkbeleid kan beter

Uit het CNV-onderzoek kwam ook naar voren dat werkgevers goed moeten kijken naar hun thuiswerkbeleid. 32% van de ondervraagden zijn kritisch over dat beleid. Zo vindt men de thuisvergoeding veelal niet kostendekkend. Ook ervaren zij geen lange termijnvisie en ontbreekt het vaak aan fysieke en mentale ondersteuning. 26% van de thuiswerkers beschikt thuis niet over een arbo-technisch verantwoorde werkplek. 44% van de ondervraagden gaven zich eenzamer te zijn gaan voelen door het vele thuiswerken. Door dat goed te monitoren kunnen werkgevers hiermee ziektekosten voorkomen. Gezien de vele voordelen dat het thuiswerken met zich meebrengt, roept CNV-voorzitter Piet Fortuin werkgevers op om beleid op hybride werken door te voeren.

Hybride werken is een blijvertje

Over de hele wereld blijken onderzoeken aan te tonen dat kantoorpersoneel niet meer vijf dagen per week op kantoor te willen zijn. Werknemers hebben ervaren dat flexibiliteit goed voor ze kan werken. Veel bedrijven beseffen dan ook dat hybride werken een blijvertje is.  Zij zijn inmiddels bezig met het vormgeven van het nieuwe werken na de pandemie.

Bron: CNV-onderzoek: werkgever popelt om personeel weer naar kantoor te halen – Al onze nieuwsberichten in een overzicht | CNV

Tip

Hulp nodig bij het vorm geven van Hybride werken in uw organisatie? De collegetour Hybride werken van Werk Slim, Reis Slim helpt u op weg. In 3 sessies maakt u een roadmap waarmee u het beleid uitrolt en doorontwikkeld. Meld u aan voor de eerstvolgende collegetour.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *