Dat fietst Beter!

Fietstad Leeuwarden

Werkgevers helpen mee van Leeuwarden een fietsstad te maken. Ze stimuleren medewerkers om vaker de fiets te pakken naar het werk in plaats van de auto. In veel mobiliteitsplannen zijn begrippen als duurzaamheid, vitaliteit en veiligheid verwerkt. Door de aanleg van snelle fietsroutes naar Leeuwarden wordt het voor hun medewerkers alleen maar aantrekkelijker om naar het werk te fietsen: goedkoop, comfort, veilig, snel en groen. Werk Slim, Reis Slim ondersteunt en faciliteert de werkgevers met fiets-stimulerende activiteiten zoals hieronder.

Lees meer over de plannen, activiteiten en werkzaamheden van Gemeente Leeuwarden en Wij werken aan die Leeuwarden de fietsstad van Nederland kunnen maken.

Fiets-stimulerende actie waaraan de werkgevers meedoen

Ga toch fietsen!

De actie ‘Ga toch fietsen!’ was in 2021 een groot succes. Talloze deelnemers deden mee en lieten hun auto staan om eens op de fiets te stappen. Want een week lang konden mensen een e-bike of speed pedelec uitproberen. Of de actie dit jaar wederom van start gaat, kunnen we nog niet zeggen. Maar we kunnen je wel vragen vaker de fiets te pakken naar het werk!

Wil je meer weten van 2021 actie?

Lees hier meer

Quickscan Fietsenstalling

Meer medewerkers op de fiets naar het werk in plaats van met de auto. Fietsstimulering valt of staat met een goede basis. Is de basis niet op orde, dan kiezen ze voor de auto of het OV. Met onze quickscan kun je zien hoe fietsvriendelijk jouw fietsenstalling scoort op comfort, veilig en gemak.

Weten hoe goed jij het al doet, of waar je nog iets verbeteren hebt?

Doe de quickscan!

Collegetour hybride werken en reizen.

Collegetour Fiets

 Organisaties die aan de slag willen met fietsstimulering kunnen meedoen aan de collegetour Fiets van Werk Slim, Reis Slim: bijdragen aan de klimaatcrisis, de bereikbaarheid van bedrijf, stad en regio verbeteren en  tegelijkertijd aandacht hebben voor de vitaliteit en gezondheid van medewerkers. Met deze collegetour Fiets reikt WSRS werkgevers concrete handvatten aan die leiden tot een fietsplan op maat dat klaar is om toe te passen.

Meedoen is heel makkelijk!

Meld je hier aan