Webinars Rapportageverplichting Werkgebonden personenmobiliteit

Heeft uw organisatie 100 of meer medewerkers? Dan moet u vanaf 1 januari 2024 de gegevens over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van uw medewerkers registreren en bijhouden. Dit is de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM) van de overheid.

Webinar om u goed te kunnen voorbereiden op de regeling

Wat betekent de rapportageverplichting voor u als werkgever, hoe pakt u dit aan en hoe kunnen wij u helpen bij de verduurzaming van mobiliteit? U hoort er alles over tijdens de webinars op donderdag 13 juli en maandag 25 september van 12.00 tot 13.00 uur die WSRS samen met VNO-NCW Noord, Groningen Bereikbaar en Drenthe Reist Duurzaam organiseert.

Wees goed voorbereid en meld u hier aan

Waarom deze regeling?

Nederland heeft afgesproken de CO2-uitstoot te verminderen. De CO2-uitstoot van zakelijk verkeer en woon-werkverkeer van werknemers hoort daar ook bij. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) wil daarom bekijken hoeveel CO2 het zakelijk verkeer en het woon-werkverkeer van werknemers uitstoot. Op dit moment zorgen zakelijk verkeer en woon-werkverkeer samen naar schatting voor meer dan 50% van de gereden kilometers in Nederland.

Uw rol als werkgever

Als werkgever heeft u een grote rol in het duurzamer maken van de werkgebonden personenmobiliteit. Bijvoorbeeld door, als het kan, uw werknemers thuis te laten werken. Of door ze met het openbaar vervoer, de fiets of een elektrische auto naar het werk te laten komen. In uw rapportage staat wie u advies op maat kan geven om verder te verduurzamen. Lees meer over de rapportageverplichting WPM op de website CO2reductie mobiliteit.

Graag tot ziens op maandag 13 juli of 25 september aanstaande!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *