Rabobank op de trappers voor meer bomen en minder CO2-uitstoot  

Rabobank in Friesland is een van de eerste werkgevers in Friesland die meedoet aan de actie Slimme Fietsers Scoren Bomen (SFSB). Door medewerkers te motiveren om de auto te verruilen voor de fiets, zet de werkgever in op vitale medewerkers en minder CO2-uitstoot. Medewerkers sparen met elke gefietste kilometer punten voor bomen; niet alleen het woon-werkverkeer, ook de korte privéritjes naar de winkel, kapper of sportschool en zelfs toertochtjes tellen mee. De bomen vormen een nieuw Fries beleefbos, aangelegd door het Staatsbosbeheer. Slimme Fietsers Scoren Bomen is een fietsstimuleringsactie van Werk Slim, Reis Slim (WSRS). Vrijdag 7 juli zijn directeur Jelmer Algra (rechts op de foto) en medewerker Trijntje Pasma (links op de foto) door Peter Post, projectleider Werk Slim, Reis Slim / Project Fiets in het zonnetje gezet. Het Zet-je-app-aan-lintje om het stuur zorgt ervoor dat ze goed gefocust fietsend op weg naar het werk gaan voor nog meer bomen.

Vitaliteit en duurzame mobiliteit

“Hoe krijg je meer medewerkers uit de auto en op de fiets? Dat is een vraag die werkgevers zichzelf stellen”, zegt Peter Post. “Met Slimme Fietsers Scoren Bomen denken we medewerkers op een uitdagende en sympathieke manier te motiveren vaker de fiets te pakken voor privé en werk. Je spaart met je fietskilometers punten voor bomen, je doet mee aan individuele challenges en je battelt als organisaties tegen elkaar. Een slimme fietser wordt fitter, draagt bij aan een gezonde leefomgeving, zorgt voor minder CO2-uitstoot en helpt mee aan een groener Friesland. Dat maakt het fietsen extra leuk! Vorig jaar deden we met succes de pilot van deze actie. Dit jaar gaan we Friesland-breed aankloppen bij grote werkgevers.“

De fietsstimuleringsactie is een van de middelen en maatregelen van WSRS waarmee bedrijven de personenmobiliteit kunnen verduurzamen. Minder auto’s en meer fietsen betekent meer CO2-reductie en meer vitale medewerkers. Organisaties als Rabobank, Rijkswaterstaat, provincie Fryslân, de gemeenten Leeuwarden, Waadhoeke en Súdwest-Fryslân hebben zich al verbonden aan de actie. De actie duurt tot 30 september. Friese werkgevers kunnen zich gedurende de actie aanmelden voor deelname van minimaal een maand.

Ook meedoen als werkgever?

Aanmelden kan hier

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *