Terug naar kantoor om hoge energierekening

Deze winter besluiten thuiswerkers vaker naar kantoor te komen. Bijna de helft van de thuiswerkers, bespaart liever op energiekosten dan op kosten voor de brandstof. Dat blijkt uit een onderzoek van Kantar in opdracht van Anders Reizen.

Thuiswerkers kwamen het afgelopen halfjaar vaker naar kantoor. Werknemers die veel thuiswerken, geven daarbij aan dat het ook de wens van hun werkgever was. Werkgevers willen medewerkers vaker op kantoor terugzien.

Zorgen om energierekening

Stijgende energieprijzen zijn een extra reden om naar kantoor te komen. Ondanks het aangekondigde prijzenplafond, maken werknemers zich zorgen maken over de energierekening. Werknemers met een huurwoning in de sociale sector maken zich daar het meeste zorgen over.

Nauwelijks stimulans duurzamer reizen

Het is de verwachting dat het aantal files zal toenemen. Dinsdag en donderdag zijn daarbij de meest genoemde dagen om naar kantoor te reizen. De helft van de ondervraagden geven aan relatief dichtbij hun werk te wonen (tot 15 kilometer). Zij vinden dat werkgevers meer zouden moeten stimuleren om duurzamer te reizen. Bijvoorbeeld de fossiele auto te laten staan en met de (elektrische) fiets naar kantoor te komen.

Duurzaamheid = aantrekkelijke werkgever

Het onderzoek toont ook dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is bij werknemers. Drie op de tien van de ondervraagden geeft aan van werkgever te willen veranderen omdat er geen duurzame stimulans is. Dit biedt organisaties kansen op een krappe arbeidsmarkt om als werkgever aantrekkelijk te zijn.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *