Personeel streekvervoer gaan staken

Werknemers die met het openbaar vervoer naar het werk komen, kunnen misschien beter vanuit huis werken op vrijdag 16 september. Op die dag zal het personeel in het streekvervoer staken. In de aanloop naar de landelijke stakingen, zullen in de Noordelijke provincies zelfs al op vrijdag 9 september werkonderbrekingen zijn.

Beter CAO

De reden van de stakingen is dat buschauffeurs, treinmachinisten en conducteurs een beter CAO willen. Ook willen ze dat hun werkgever meer doet om personeel aan te trekken. Door personeelstekort wordt er veel gevraagd van het personeel in het streekvervoer. Zij zien een oplossing in het aantrekkelijker maken van hun beroep door betere beloning en vaste contracten.

Eerder waren er al stakingen van hun collega’s van de NS. De vakbonden hebben inmiddels laten weten dat ook bij de NS nieuwe stakingen zullen volgen. Daarbij geven zij al al aan pas te stoppen met stakingen en werkonderbrekingen totdat er een goed CAO ligt.

De vakbonden beseffen dat OV reizigers er last van zullen hebben. Toch hopen zij op hun begrip.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *