Denen bezochten Park&Bike

Op diverse invalswegen van Leeuwarden zijn Park&Bike locaties. Forenzen parkeren daar gratis hun auto en fietsen het laatste stukje naar het werk met de Vrij-Baan fiets.

Denemarken en Park&Bike

Deense adviseurs reisden naar Leeuwarden om, in opdracht van de Deense overheid, informatie op te doen en te bekijken hoe Leeuwarden de Park & Bike locaties heeft opgezet. Zij onderzoeken of Park & Bike ook in Denemarken een kans van slagen heeft om spitsmijdingen te realiseren. Sebastiaan Mulder (Programmamanager Werk Slim, Reis Slim) informeerde de Denen over de aanpak en de mogelijkheden. Met een flinke dosis aan informatie zijn de Denen weer vertrokken om dit wellicht in Denemarken te realiseren. 

Troels Vorre Olsen: “Wat me het meest inspireerde was de nadruk op de dialoog met de bedrijven (en daarmee de potentiële gebruikers). Eerst interesse en vraag creëren, vervolgens faciliteren”.

Meer info over Park & Bike: www.werkslimreisslim.nl  

https://youtu.be/3WlLrqq8rcw