Zomertour de Cootje van start op 1 juli 2023

Start Tour de Cootje van Werk Slim, Reis Slim - Slimme Fietsers Scoren Bomen

Het is bijna vakantie! Terwijl de dagen tot je vakantie worden afgeteld, jubelt Cootje vrolijk mee met haar favoriete zomerhits. Maar het gevaar van zomer erkent Cootje ook: al die ijsjes, zomerdrankjes en lekkernijen… Ja, in de maand juli is fietsen éxtra belangrijk om fit, vitaal en relaxt op vakantie te kunnen gaan.

Voor jou als Slimme fietser is dit natuurlijk geen punt. Sinds de actie Slimme fietsers scoren bomen in juni startte, worden er heel wat kilometers op de fiets afgelegd. En om jou als fietser (of bijna-fietser) extra te motiveren om ook in de zonnige julimaand de fiets te pakken, start volgende week de Tour de Cootje. Race tijdens drie etappes tegen jouw collega’s voor een mooie groene prijs, de excursie met de boswachter voor 4 personen. En het leukste is: iedereen kan meedoen! Elke fietskilometer telt, zakelijk, woon-werk en privé, lange en korte ritjes.

Fiets voor etappeoverwinning en de touroverwinning

Waar het bij de Tour de France om de gele trui draait, strijden we tijdens de Tour de Cootje voor groene prijzen. Niet de snelste fietser maar de fietser met de meeste punten van de week mag zich kronen tot etappewinnaar. Je neemt het op tegen je eigen collega’s.  Op het programma staan drie zware etappes die starten op zaterdag 1, 8 en 15 juli.

Drie keer drie winnaars per deelnemende organisatie

Er zijn drie categorieën waarin je drie weken achter elkaar kunt winnen: gewone fiets, elektrische fiets en speed pedelec. Wie aan het eind van etappe 1 en etappe 2 de meeste punten heeft verzameld ben je etappewinnaar. De laatste week van de tour is het alles of niets. Wie op van 15 tot en met 21 juli (eind van de dag) de meeste punten heeft verdiend is de tourwinnaar.

Hoe werkt het?

Meeracen in de Tour de Cootje? Dat is super makkelijk! Iedereen die meedoet aan de actie Slimme fietsers scoren bomen doet automatisch al aan de tour mee. Zorg dat je je woon-werkritten goed bijhoudt in de app en stap een keertje extra op de fiets voor meer kilometers! Ook het korte ritje tot 5 km naar de bakker, kapper of sportschool is zo gefietst. Die 50 punten per ritje tellen ook dubbel mee. En wil je in het weekend een fietstocht maken (maximaal 60 km)? Zet dan ook je app aan. Zo zijn de punten voor bomen snel verdiend.

Meedoen?

Heb je je nog niet aangemeld voor de fietsactie? Geen nood! Ook jij kunt meedoen! Sterker nog: als niet getrainder fietsers krijg je 100 punten cadeau.

Hoe werkt het?

 • Alle ‘Fietsers voor Bomen’ doen automatisch al mee aan de Tour de Cootje
 • Nog niet aangemeld? Doe dat dan hier
 • Tijdens de tour verdien je dubbele punten voor elke kilometer. Dus een boom is snel gescoord.
 • Er zijn drie etappes, die lopen van zondag t/m zaterdag:
  • Etappe 1: zaterdag 1 t/m vrijdag 7 juli
  • Etappe 2: zaterdag 8 t/m vrijdag 14 juli
  • Etappe 3: zaterdag 15 t/m vrijdag 21 juli
 • Er zijn drie categorieën: gewone fiets, elektrische fiets. speed pedelec.
 • Iedere etappe starten alle fietsers op 0 km Aan het eind van de 1e en 2e etappe is de fietser (per categorie) met de meeste punten de etappewinnaar
 • Degene die vrijdag 21 juli aan het eind van de dag de meeste punten heeft verdiend, is tourwinnaar.