Fossielvrije Week 2022

Fossielvrij(e)r woon-werkverkeer wordt steeds belangrijker. Om zoveel mogelijk bedrijven duurzamere opties te laten ontdekken voor hun bedrijfsmobiliteit, organiseren wij met mobiliteitsplatform Zo Werkt Het van 31 oktober tot en met 4 november de Fossielvrije Week. Met deze inspirerende campagne laat Zo Werkt Het aan werkend Nederland zien wat de mogelijkheden, kansen en oplossingen zijn als het gaat om duurzaam reizen. Daarmee streeft het naar minder CO2-uitstoot, maar ook naar een gezondere leefomgeving, vitale medewerkers én een beter bereikbaar bedrijf.

Werknemers van deelnemende organisaties wordt in deze week gevraagd zelf te kiezen hoe zij het fossielvrij reizen willen invullen om op deze manier nieuwe mogelijkheden van fossielvrij reizen voor hen te ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor de fiets of e-bike, wandelend naar kantoor te gaan, een week de benzine-auto in te ruilen voor het OV of elektrisch rijden óf een extra dag thuis te werken. Alle beetjes maken samen maken een groot verschil.

Het wordt een inspirerende week waarin wij met Zo Werkt Het, jou als bedrijf uitdagen om de eerste stap te zetten richting een duurzame verandering. Deelname aan deze campagne is volledig kosteloos. Bij aanmelding ontvangt iedere organisatie praktische tips, fossielvrij promotiemateriaal om de campagne binnen het bedrijf te promoten en kan het gratis gebruik maken van het adviesteam.

 

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een campagne van Werk Slim, Reis Slim en alle andere regionale duurzame mobiliteitsnetwerken in Nederland. Via het netwerk van Werk Slim, Reis Slim zijn Friese bedrijven aangesloten op de campagne. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ondersteunt de campagne en alle regionale duurzame mobiliteitsnetwerken.