De e-bike als alternatief

Een e-bike is een ideale manier om je werknemers de gelegenheid te bieden om de auto vaker te laten staan.

Met de huidige moderne E-bikes zijn afstanden van 15 kilometer gemakkelijk en snel te overbruggen. Binnen deze reisafstand is de E-bike steeds meer een goed alternatief voor de auto. In de meeste gevallen is de medewerker niet alleen fitter, maar ook sneller op het werk of thuis! Veel fabrikanten spelen in op de vraag naar moderne, sportieve of juist hippe E-bikes. Voor iedereen is er dus een geschikte fiets te vinden. Een E-bike is hip in het hedendaagse woon-werkverkeer.

De voordelen

Mobiliteit gaat verder dan alleen het leasen van je wagenpark. Steeds vaker voorkomende thema’s bij organisaties gaan over de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ook is de bereikbaarheid van bedrijven, het milieu en het kostenaspect van steeds groter belang. Bij een woon- werkafstand van 10 km kan dat oplopen naar € 50,- per maand.

fietsende forens

Fiets van de zaak

De overheid stelt een ‘menukaart’ samen met daarin informatie over diverse (fiets)regelingen waar u als werkgever gebruik van kunt maken om het fietsgebruik onder uw medewerkers te stimuleren. Per 1 januari 2020 is de fiscale regeling voor de ‘fiets van de zaak’ veranderd. Voor werkgevers is het makkelijker gemaakt om hun werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak. Ondernemers (bijvoorbeeld kleine ondernemers en zzp’ers) kunnen ook zelf gebruik maken van de regeling.