Fietsstimulering 2022

Het fietsstimuleringsprogramma van Werk Slim, Reis Slim zorgt al jaren voor verbinding en energie tussen overheid en werkgevers om samen onze opdracht na te streven: CO2-reductie in het woon-werkverkeer. Na de beperkingen die de coronapandemie met zich meebrachten mochten we eindelijk weer los.

In het voorjaar zijn we begonnen met de Fietsweek waar we een gevarieerd programma hadden. Buiten was daar de spontane fietsservice onderweg en kregen de trouwe fietsers tijdens de Fiets-naar-je-werk-dag een krentenbol. Voor de werknemers hebben we een Collegetour georganiseerd waarmee ze een fietsplan op maat kunnen maken. Er wordt in de provincie ook hard gewerkt aan het aanleggen van doorfietsroutes. In september zijn we met vijf Friese overheden de pilot ‘Slimme Fietsers Scoren Bomen’ opgestart. Een actie waarmee we medewerkers stimuleren uit de auto te stappen en vaker op de fiets naar het werk te gaan. Deelnemers aan deze actie sparen punten voor bomen. Samen met Staatsbosbeheer zorgen we dat alle bij elkaar gefietste bomen in Friesland worden aangeplant. Ook in 2023 gaan we vol energie verder met een nieuw fietsstimuleringsprogramma. We voeren weer campagnes, bezoeken de werkgevers en organiseren leuke fietsevents.

Wat doen we in 2023?

  • Fietsstimuleringsactie bij 100+ bedrijven – advies op maat in 2023: Ondersteuning bij het maken van fietsbeleid. Samen vertalen we het bedrijfsbeleid naar een gerichte acties. Het is voor maatwerk, voor elke organisatie is het anders. WSRS betrekt er regelingen en arbeidsvoorwaarden bij.
  • Stimuleringsgedrag op de doorfietsroute:  WSRS promoot de Friese doorfietsroutes actief bij onderwijsinstellingen en bedrijven.
  • Fietsweek 2023: Dit is een jaarlijkse week met fietsevenementen om het fietsen te stimuleren.
  • Campagne slimme reisformule: werknemers laten zien dat de fiets vaak een slimme reiskeuze is voor het woon-werkverkeer, naar school en naar de sportschool.
  • Collegetours voor werkgevers: maak in 3 stappen een fietsplan op maat. Adviseurs en mobiliteitsexperts helpen een fietsplan op maat te maken. Je kunt gelijk aan de slag met het fietsbeleid. Je krijgt ook advies over het hybride werken.