Better Be Goods één van de Friese Regionale Hybride Werkgever van het Jaar winnaars

Better Be Goods won de Award voor Beste Hybride werkgever van het jaar – regio Friesland in de categorie bedrijven met 20-50  medewerkers. Hoe heeft het Harlingse bedrijf Better Be Goods het hybridewerken georganiseerd? Wat is er bijzonder aan? Je leest het in dit artikel.  

Better Be Goods is als handelsonderneming actief op (internationale) online marktplaatsen door heel Europa. Daarbij hebben ze vooral de focus op Amazon. Digitaal werken is ze dus niet vreemd.

 “Onze organisatie draait volledig op Google Workspace omgeving. Zo kunnen we eenvoudig werken vanuit de Cloud, videobellen en gezamenlijk vanaf verschillende locaties in bestanden werken.” Weet Martijn Beekhuizen ons te vertellen. Hij is algemeen directeur bij het bedrijf uit Harlingen.

Flexibeler werken

Werken vanuit huis blijkt inmiddels echt een blijvertje. En ook corona blijft nog wel in ons midden. Hoe gaat een bedrijf als Better Be Goods hiermee om? “Dan komt het toch neer op flexibel werken. Medewerkers moeten slimmer hun werkzaamheden plannen. Video Calls en een aantal werkzaamheden kunnen ook prima vanuit huis gedaan worden. Hoewel er natuurlijk altijd wel processen zijn waarbij elkaar fysiek op kantoor zien noodzakelijk is.”

“Je hebt duidelijke afspraken nodig over wederzijdse verwachtingen en vertrouwen.”

Omdat het steeds normaler wordt om deels te werken vanuit huis, en deels vanaf kantoor, heeft dat impact binnen een organisatie. “Wij zouden andere organisaties adviseren medewerkers de ruimte te bieden om vooral zelf een slimme planning te maken.” Zegt Martijn Beekhuizen. “Daarnaast moet je duidelijke afspraken maken over wederzijdse verwachtingen en vertrouwen.”

Zien ze bij Better Be Goods ook veranderingen in reisgedrag nu corona meer op de achtergrond raakt? “Wat betreft woon-werkverkeer is dat is nog niet zo goed zichtbaar. Binnen onze organisatie zien wij momenteel juist dat er veel minder wordt gereisd. Door videobellen en thuiswerken worden er meer afspraken digitaal gemaakt dan fysiek.”

Digitaal samenwerken

Better Be Goods is door de regionale jury verkozen tot een van de beste Hybride werkgever van Friesland. Waarom denkt de algemeen directeur dat zij tot de winnaars behoren? “Omdat onze organisatie de afgelopen jaren heeft bewezen te kunnen groeien in verschillende landen met flexibele (thuis)werklocaties. Zo hebben we naast personeel in Friesland, mensen vanuit huis werken in de randstad, het midden van het land, en zelfs in Valencia. Ondanks de afstand functioneren onze teams goed. Zo worden de doelstellingen die we hebben gesteld gewoon gehaald. Ook hebben onze mensen goede manieren gevonden om digitaal contact te hebben en met collega’s samen te werken. Dit komt mede dankzij de techniek. maar ook vanwege de flexibiliteit van onze werknemers en de flexibele houding van ons als Better Be Goods.”