Werknemers

1000 spitsmijdingen gerealiseerd

Meer dan 1000 spitsmijdingen gehaald

Werk Slim, Reis Slim en u – als één van de 65 aangesloten werkgevers -werkten de afgelopen jaren succesvol samen om de bereikbaarheid van Leeuwarden te verbeteren, voor nu en voor straks. Er meer 1700 spitsmijdingen per dag gerealiseerd. Medewerkers reizen en werken slimmer. Ze pakken vaker de fiets, het openbaar vervoer, parkeren slim of combineren de auto en de fiets op weg naar het werk. Ook werken ze vaker flexibel door eerst een uurtje thuis te werken of een hele dag. Daarmee helpen zij niet alleen mee aan een betere bereikbaarheid van de stad en het werk, maar ook aan hun eigen vitaliteit en gezondheid en dragen bij aan duurzaamheid.

De doelstelling was 1000 spitsmijdingen per dag op 31 december 2017. Dat is ruimschoots gehaald. De stimuleringscampagne heeft daaraan bijgedragen.

Rapportage Effectmeting WerkSlimReisSlim v1.11

Start stimuleringscampagne ‘Wat is jouw optimale reisformule?’

Deze pagina is speciaal gemaakt voor werkgevers: voor jou als contactpersoon voor Werk Slim, Reis Slim (WSRS) bij de bedrijven. Hier vind je alle flyers, posters en ander communicatiemateriaal. Je kunt het downloaden en printen of digitaal gebruiken voor de informatie en communicatie naar de medewerkers toe.

Optimale Reisformule, campagne en handige portal

De campagne ‘Wat is jouw optimale reisformule?’ is gericht op de medewerkers en gaat om voordeel, gezondheid en duurzaamheid en makkelijk reizen voor, naar en van het werk. Daarmee mijd je  heel eenvoudig spitsen. De tool Optimale Reisformule is een soort portal voor alle werknemers, maar in het bijzonder voor die medewerkers die nog geen andere werk- of reiskeuze gemaakt hebben, geen alternatief geprobeerd hebben of nieuwe medewerkers.

Voor werkgevers: alle materialen op een rij, eenvoudig te gebruiken

We doen nadrukkelijk een beroep op de vertrouwde en unieke samenwerking tussen jou, je bedrijf/organisatie en WSRS om de campagne onder de aandacht te brengen. Alle middelen krijg je van ons aangereikt (posters, flyers, artikelen voor intranet en personeelsbladen enzovoort). Alleen samen halen we dit jaar de 1000 spitsmijdingen. Motiveer flexibiliteit, duurzaamheid, vitaliteit en bereikbaarheid. We rekenen op je medewerking! Alvast bedankt!

Introductie gefaseerd, altijd iets relevants te melden

De campagne ‘Wat is jouw optimale reisformule?’ is gericht op je medewerkers en gaat om voordeel, gezondheid en duurzaamheid. De website van WSRS – www.werkslimreisslim.nl – is de basis voor de informatie voor de medewerkers. Zij vinden via de interne communicatiekanalen van jouw bedrijf daar de Optimale Reisformule om hun meest optimale reis naar het werk en de meest geschikte vervoersmiddelen te kiezen. Via de digitale Briefing van Werk Slim, Reis Slim krijg je steeds aanvullende informatie aangereikt.

Middelen

Slimme Reisformule

Op deze website (WSRS) is de Slimme Reisformule te vinden. Daarmee vinden medewerkers die nog geen andere werk- of reiskeuze gemaakt hebben, geen reisalternatief geprobeerd hebben of nieuwe medewerkers alternatieven voor hun reis naar het werk in Leeuwarden.  Hieronder vind je de Button die je op intranet kunt plaatsen.
De achterliggende URL die rechtstreeks met de reisformule linkt is: https://www.vrij-baan.nl/reisformule/

Flyers

Flyer slim parkeren:
90% korting op parkeren buiten de spits op B2 bij WTC Expo
Flyer OV Plushaltes:
Je auto of fiets gratis parkeren en met hoogwaardig OV naar Leeuwarden en terug
Flyer Park en Bike:
Gratis je auto parkeren en met de fiets uit de kluis verder naar je werk

Posters

WSRS Posters OV Plushaltes:
Je auto of fiets gratis parkeren en met hoogwaardig OV naar Leeuwarden en terug
WSRS Posters Wat is jouw optimale reisformule:
Kies en probeer het voor jou meest geschikte alternatief
WSRS Posters Slim Parkeren:
90% korting op parkeren buiten de spits op B2 bij WTC Expo
WSRS Posters Flexibel werken:
Eens thuis of elders werken of op afstand vergaderen en zo de spitsen mijden
WSRS Posters E-Bike:
Met korting en andere voordelen bij 20 fietshandelaren een e-bike kopen
WSRS Posters Park en Bike:
Gratis je auto parkeren en met de fiets uit de kluis verder naar je werk

Park & Bike

Aanschaf E-bike met Slimme pas

OV Plushaltes

Slim Parkeren

Slim Werken (volgt nog)

  • Tekst voor intranet Slim werken
  • Foto Slim werken
  • Interview werknemer Slim werken (september)

De werkgeversbenadering van Werk Slim, Reis Slim

Bedrijven en organisaties helpen mobiliteit in te zetten om bedrijfsdoelen te realiseren en de bereikbaarheid van Leeuwarden te verbeteren. Dat is waar Martin Dijkstra zich als programmaregisseur op richt binnen een netwerk van zo’n 55 Leeuwarder bedrijven en organisaties. “Bedrijven zijn niet opgericht om de bereikbaarheid van een stad te verbeteren. Wel willen ze daar aan bijdragen. Zeker als het ook eigen doelen helpt te verwezenlijken, zoals duurzaamheid verder ontwikkelen, de vitaliteit van werknemers verbeteren en kosten verlagen.”

Lees het hele artikel