Reis Slim

Bedrijfsleven en overheid in Leeuwarden willen samen de bereikbaarheid van Leeuwarden verbeteren. Om dit te realiseren is het stimuleren van onder andere slimmer werken, het gebruik van de (elektrische) fiets en het OV essentieel. Minder, niet of op andere tijden reizen verbetert de reistijd tijdens de spits en de bereikbaarheid van Leeuwarden. In dit kader kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van Park & Bike bij Goutum, Wiarda, Hemriksein, Kalverdijkje en WTC. Daarnaast wordt er een onderzoek gedaan naar een betere doorstroming van verkeer binnen het goederenvervoer: Talking Traffic, Blauwe golf en Truckspotting.

De Leasefiets

De leasefiets is een ideale manier om je werknemers de gelegenheid te bieden om de auto wat vaker te laten staan. Met de huidige moderne E-bikes zijn afstanden van 15 kilometer gemakkelijk en snel te overbruggen. In de meeste gevallen is de medewerker niet alleen fitter, maar ook sneller op het werk of thuis!’ Veel fabrikanten spelen in op de vraag naar moderne, sportieve of juist hippe E-bikes. Voor iedereen is er dus een geschikte fiets te vinden. Een E-bike is hip in het hedendaagse woon-werkverkeer.

De voordelen

Mobiliteit anno 2018 gaat verder dan alleen het leasen van je wagenpark. Steeds vaker voorkomende thema’s bij organisaties gaan over de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ook is de bereikbaarheid van bedrijven, het milieu en het kostenaspect van steeds groter belang. Bij een woon- werkafstand van 10 km kan dat oplopen naar € 50,- per maand. Friesland. Kijk voor meer informatie op bijvoorbeeld Frieslandlease.

E-bike met korting

U wilt graag op de fiets naar het werk, maar de afstand is te groot? De E-bike is dan een slimme reisformule van Werk Slim, Reis Slim. Werk Slim, Reis Slim biedt medewerkers van de aangesloten Leeuwarder werkgevers de mogelijkheid een E-bike aan te schaffen met een aantrekkelijke korting. Zo reist u makkelijk, vitaal en duurzaam naar uw werk. Kijk of er een aangesloten fietshandel bij u in de buurt is.

Meer weten? Lees verder

Slim Parkeren buiten de spits met korting

Uw auto slim parkeren buiten de spits in de stad, met 90 % korting? Dat kan op het parkeerterrein WTC (B2) in Leeuwarden. Wees dus ook slim, parkeer uw auto buiten de spits met een aantrekkelijke korting en loop of fiets verder naar het werk. Het parkeerterrein B2 bij het WTC in Leeuwarden is een proeflocatie voor Slim Parkeren.

Meer weten over het slim parkeren? Lees meer

Gratis Fietsenstalling

Bij het busstation en het Zaailand in Leeuwarden zijn fietsenstallingen waar je 24 uur per dag gratis en bewaakt jouw naar-je-werk-fiets kunt stallen. Je fietst dus  heel gemakkelijk en voordelig het laatste stukje naar het werk. U kunt ook gebruik maken van de fietsenstalling bij het treinstation in Leeuwarden.

Meer weten? Lees meer

Park & Bike

Op 5 locaties net buiten Leeuwarden staan Park & Bike’s. Bij Park & Bike parkeert u uw auto en fietst u makkelijk en snel het laatste stukje naar uw werk. De Park & Bike zorgt voor een betere doorstroom van het verkeer, vitaliteit, duurzaamheid en mobiliteit. Er zijn ongeveer 150 fietskluizen rondom Leeuwarden. De  fietskluizen zijn te huur voor de aangesloten partners van Werk Slim, Reis Slim en hun medewerker. Het huren is aantrekkelijk en de moeite waard, want een fietskluis huren is vaak goedkoper dan een parkeerplek.

Meer weten? Lees verder

Reis slim via de OV plushaltes

Is de afstand tot uw werk te ver om te fietsen en wilt u toch bewust omgaan met spitsmijding en duurzaamheid? Dan kunt u gebruik maken van de slimme OV plushaltes. U rijdt of fietst eerst naar een OV plushalte en reist vandaaruit verder met de bus naar het werk in Leeuwarden. De OV plushaltes vindt u langs buslijnen waar minimaal 2 maal per uur een bus komt.

Meer weten? Lees verder