Met e-bike naar het werk

U wilt graag op de fiets naar het werk, maar de afstand is te groot? De e-bike is dan een slimme reisformule van Werk Slim, Reis Slim. Werk Slim, Reis Slim houdt regelmatig de actie Ga toch fietsen! Medewerkers van de aangesloten Leeuwarder werkgevers krijgen dan de mogelijkheid gedurende een week gratis een e-bike uit te proberen voor het woon-werkverkeer. En wilt u een e-bike aanschaffen? Kijk of de aangesloten fietshandelaren een leuke aanbieding voor u hebben. Zo reist u makkelijk, vitaal en duurzaam naar uw werk. Voor afstanden langer dan 15 km kunt u de aanschaf van een speedpedelec overwegen. U kunt voor advies en eventueel een testrit bij de fietshandelaren terecht.

Slim uw reis combineren

U kunt ook uw reis naar het werk combineren met het Openbaar Vervoer. U fietst dan een gedeelte van de reis en reist het andere deel met het OV. Op de OV-Plushaltes zijn extra faciliteiten: opladen van de fiets, veilig stallen en verlichting. In Leeuwarden kunt u vervolgens het laatste stukje naar uw werk fietsen op een eigen fiets vanuit de gratis bewaakte Werk Slim, Reis Slim-fietsstallingen aan het Zaailand en de St. Jacobsstraat. Ook bij het station in Leeuwarden is een bewaakte fietsenstalling.

De OV Plushaltes zijn de vinden in Holwerd, Wommels, Winsum en Drachten. Meer informatie over de OV plushaltes vindt u nadat u uw reisrichting aangegeven hebt in de Slimme reisformule van Werk Slim, Reis Slim.