Toolbox Hybride werken voor werkgevers

Veel Nederlanders met een baan werken minstens één dag per week thuis, vooral op woensdag en vrijdag. Dat zijn de favoriete thuiswerkdagen. Spreiding van hybride werken over de dagen van de week is nog een uitdaging voor werkgevers. Daarom ontwikkelde TNO in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een toolbox die werkgevers en werknemers helpt om effectiever, gezonder en fijner hybride te werken. In onderstaande 8 tools krijg je handvatten en informatie aangereikt om hybride werken te laten slagen.

Wat is hybride werken?

Hybride werken staat voor tijd- en plaatsonafhankelijk werken, waarbij een werknemer deels thuiswerkt. De plaats waar je werkt, hangt af van het type werk, het doel van de werkactiviteiten en de afspraken die gemaakt zijn binnen teams of afdelingen. Daarnaast spelen de behoeften en voorkeuren van verschillende werknemers, klanten en partners een rol in de afspraken die je samen maakt.

Er zijn organisaties waarbij het noodzakelijk is om op locatie te werken, bijvoorbeeld in een winkel, een fabriek of een lab. Anderzijds zijn er organisaties die helemaal geen (kantoor)locatie hebben en waarbij alle werknemers juist altijd thuis werken. Binnen organisaties waar hybride werken mogelijk is, zijn werkgevers en werknemers vaak nog op zoek naar een optimale balans van thuis- en op locatie werken.

Maak duidelijke afspraken

Belangrijk is dat er duidelijke afspraken worden gemaakt. Tussen werkgever en werknemer, maar ook tussen werknemers onderling in een team. Evalueer die afspraken en geef het wat tijd. Hoe de optimale balans er uiteindelijk uitziet voor individuele werknemers, leidinggevenden, teams en organisaties, zal ook afhangen van de werkinhoud en persoonlijke voorkeuren.

Advies nodig?

Wil jij binnen uw organisatie aan de slag met hybride werken en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken Vraag ons om hulp! Ondersteuning en advies van Werk Slim, Reis Slim is altijd kosteloos en op maat. Stuur uw mail met de vraag en uw contactgegevens naar info@werkslimreisslim.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.