Bedrijven gaan duurzaam – update

2021 bleek een bijzonder jaar voor werkgevers. Corona heeft de mobiliteit flink op de kop gezet. Alles lijkt anders. Tegelijkertijd lijken bestaande trends te versnellen. Mensen reizen bewuster minder vaak en buiten de spits. En dat is positief. Negatief is dat wij een hoger (2e hands) autogebruik zien en de harde klappen voor het OV. De verstedelijking blijft toenemen, maar wonen in landelijk gebied wordt populairder door thuiswerken. Maar wat het netto lange termijneffect gaat zijn weet niemand!

Collegetour Hybride werken en Reizen

Een deel van het massaal thuiswerken willen we ook na de coronacrisis vasthouden. Zodat we straks niet weer dagelijks in de file staan, overvolle parkeerplaatsen hebben en onze kantoren werkbaar en gezond houden. Maar hoe regel je het als werkgever zo dat medewerkers niet allemaal tegelijk op locatie zijn? Hoe werkt dat hybride vergaderen eigenlijk? Hoe zorg je voor betrokken medewerkers? Om hiermee aan de slag te gaan hebben we werkgevers een collegetour Hybride werken en reizen aangeboden. Zo kwamen werkgevers tot een roadmap om dit goed uit te rollen binnen de eigen organisatie.

Werk Slim, Reis Slim Tips Anders werken en reizen

Collegetour Fiets

Naast hybride werken merken we een blijvende aandacht voor fietsstimulering. Afgelopen zomer hebben mensen massaal een e-bike aangeschaft vooral voor recreatief verkeer. Nu is het de kunst om deze e-bike ook meer in te zetten in woon-werkverkeer. Daarvoor heeft ook een werkgever diverse mogelijkheden. Hiermee zijn we dan ook met een groep werkgevers aan de slag gegaan in ons collegetour Fiets. Bedrijven hebben in drie sessies hun fietsbeleid volledig hebben uitgewerkt tot een fietsplan. Kortom, ondanks corona heeft mobiliteit niet stilgestaan en is er nog een hoop te doen voor werkgevers. We organiseren de beide collegetours ook in 2022 voor u.