Emissievrije binnenstad

Het wordt steeds drukker in Leeuwarden. Ook het verkeer neemt toe, waaronder het bedrijfsmatige vervoer. Tegelijkertijd wil Leeuwarden een aantrekkelijke, leefbare en duurzame stad zijn met minder overlast van vrachtverkeer. In de binnenstad streven we daarom naar minder en schoner distributieverkeer. In dit kader neemt de gemeente Leeuwarden deel aan de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek. Op deze manier werken we toe naar een emissievrije binnenstad.

Hoe gaan we dit doen?

Het komende jaar werken we aan drie grote ontwikkelingen: een pilot van een logistieke hub in Leeuwarden, een actie om ondernemers elektrische cargobikes te laten gebruiken, en een probeeractie voor een elektrische bestelbus.

Pilot logistieke hub Leeuwarden

In 2022 voeren we samen met stadslogistiek en diverse grote werkgevers in en rondom de binnenstad van Leeuwarden een pilot uit met een logistieke hub. Hierbij worden logistieke stromen gebundeld en via een hub op efficiënte en duurzame wijze aan de verschillende afnemers in de stad geleverd. Gedurende de proef wordt beoordeeld of de logistieke hub een structurele oplossing kan bieden om het aantal logistieke vervoersbewegingen in de stad te beperken en te verduurzamen. Meer weten van deze pilot?

Actie Cargobike

Een drukke binnenstad, venstertijden en een groeiende vraag naar emissievrije voertuigen zet veel bedrijven aan het denken over hun logistiek vervoer. Daarom biedt WSRS in 2022 een elektrische cargobike aan voor ondernemers, bedrijven en organisaties. Zo kun je zelf ervaren of dit werkt bij jouw bedrijf. Meer info over deze actie volgt hier snel. Nu al een vraag over?

Probeer een E-transportauto

De aanpak die Leeuwarden bij deze actie hanteert is al succesvol gebleken in andere steden. Ondernemers krijgen informatie over beschikbare modellen, kosten, subsidies en overige informatie. Op deze manier kunnen de ondernemers op een laagdrempelige manier kennis maken met de elektrische bestelbus én worden zij geholpen om de transitie betaalbaar te maken. Meer info over deze actie volgt hier snel. Nu al een vraag over?

Laatste nieuws