Park & Bike

Op 5 locaties net buiten Leeuwarden staan Park & Bike boxen en kluizen. In de boxen en kluizen staan stadsfietsen van Werk Slim, Reis Slim. Bij Park & Bike parkeert u uw auto en fietst u makkelijk en snel het laatste stukje naar uw werk. De Park & Bike zorgt voor een betere doorstroom van het verkeer én vitale medewerkers. In de boxen kunnen ook eigen fietsen geplaatst worden.

Park & Bike Goutum, Wiarda, Hemriksein, Kalverdijkje en WTC

Naast het succes van Park & Bike Goutum en de vraag naar Park & Bike locaties op verschillende invalswegen is er ruimte gereserveerd voor maximaal 150 nieuwe fietskluizen rondom Leeuwarden. Medewerkers van de  bedrijven aangesloten die aangesloten zijn bij Werk Slim, Reis Slim kunnen de fietskluis met of zonder fiets huren. Het is vaak goedkoper dan een parkeerplek in de stad. 2 Parttimers kunnen ook samen een kluis (en fiets) huren en zodoende het voordeel delen.

De meerwaarde van Park & Bike

Mia van den Berg-Kingma woont in Oudehorne, een dorp in de gemeente Heerenveen. Het ligt oostelijk van de plaats Heerenveen. Ze werkt echter in de hoofdstad Leeuwarden. Zij koos voor slim reizen met Park & Bike (P&B) van Werk Slim, Reis Slim (WSRS). Ze parkeert haar auto op de parkeerplaats in Goutum en fietst de laatste kilometers naar haar werk bij Achmea.

Via een vriend hoorde zij over een P&B. Hij is er enthousiast over en gebruikt het al langere tijd. Mia vertelt: “Ik had er daarvoor nog nooit van gehoord. Ik ging altijd met de auto naar het werk (Heerenveen). Daarna ging ik in Leeuwarden werken. Ik dacht, dat moet slimmer kunnen en onderzocht mijn reismogelijkheden.” Met de auto naar het parkeerterrein van Achmea kon wel, maar gezien de spitsdrukte in de stad vond Mia dat niet aantrekkelijk.  “De trein was geen optie omdat ik niet vlakbij een station woon. Daarom heb ik mij laten adviseren door die vriend. Hij vertelde over de Park & Bike Goutum. En ik moet zeggen, ik ben erg blij met de mogelijkheid. Ik kan parkeren aan de rand van de stad en het laatste stukje naar het werk fietsen. Voor mij een logische keus!’