Overzicht van duurzame logistieke successen

In Leeuwarden wordt niet alleen maar gepraat over verduurzaming van de logistiek, Leeuwarden boekt ook concrete resultaten. Vaak resultaten die juist door bedrijven en organisaties zelf gerealiseerd zijn. Hieronder een overzicht.

Elfwegentocht 2020

Veel leveranciers deden in 2018 mee aan de Elfwegentocht, het initiatief dat duurzame mobiliteit in 2018 een enorme boost gaf. In 2020 wordt de Elfwegentocht uitgebreid naar Noord-Nederland (Friesland, Groningen en Drenthe). Lees meer.

Horecaleveranciers en horeca Leeuwarden in gesprek over vermindering (overlast) van levermomenten

Juist de horeca ontwikkelt zich sterk in Leeuwarden. Net als in andere steden verandert Leeuwarden steeds meer naar een verblijfsgebied met veel ruimte voor horeca en terrassen. Diezelfde horeca beseft dat een aantrekkelijke straat niet samengaat met veel vervoersbewegingen. Zij geven daarom zelf het goede voorbeeld.

Opzetten hubs

Een van dé oplossingen van verduurzaming van de stadslogistiek ís het bundelen van goederen door gebruik te maken van hubs. Leeuwarder ondernemers hebben tijdens een gezamenlijke sessie, begin dit jaar deze oplossing zelf genoemd. Verwacht wordt dat nog dit jaar de eerste hub wordt aangekondigd. Lees meer.

Onderzoek naar verduurzaming logistiek in binnenstad

De gemeente Leeuwarden maakt plannen voor het aantrekkelijker maken van de binnenstad en het verminderen van de vervoersbewegingen en de overlast daarvan. De gemeente vindt het belangrijk dat betrokken bewoners en ondernemers in de binnenstad daarin meedenken. Lees meer.

Bezorgdiensten steeds duurzamer

Leeuwarden eerste binnenstad waar PostNL uitstootvrij gaat bezorgen.
FRL Post bezorgt als eerste in Leeuwarden met de cargobikes
Leeuwarder bedrijf MPI levert elektrische bezorgscooters aan PostNL

Nieuwe ideeën

Heeft u ideeën over duurzame stadsdistributie of wilt u aanhaken bij lopende initiatieven? Aarzel dan niet en neem contact op met Klaas Yde Haarsma, adviseur Werk Slim, Reis Slim, telefoon 06 53 29 04 81, Email klaas.yde.haarsma@rhdhv.com