Werknemers

‘Ga toch Fietsen!’

Probeer nu 2 weken een e-bike of speed pedelec helemaal gratis!

Reis je altijd met de auto naar je werk? En is de afstand fietsbaar? Stap dan uit de auto en probeer gratis twee wekenlang een e-bike of één week een speed pedelec.

Aanmelden via werkgever

Je kunt je niet aanmelden voor een e-bike of speed pedelec via deze website. Dat kan alleen via het intranet of de email van jouw werkgever. Als jouw werkgever deze actie ondersteunt en het bedrijf of de organisatie zich heeft aangemeld, krijg jij via het intranet van jouw organisatie/bedrijf of de werkmail een uitnodiging van je werkgever om aan deze actie mee te doen en een e-bike op speed pedelec voor het woon-werkverkeer uit te proberen. In de uitnodiging staan linkjes waarmee jij je aanmeldt en kunt aangeven of je voor een e-bike of een speed pedelec kiest, welke proefperiode jouw voorkeur heeft en bij welke fietshandelaar jij een fiets wilt halen. Kijk hier of jouw werkgever meedoet aan de actie.

Deelnemende bedrijven en organisaties

Als het bedrijf of organisatie waar je werkt zich nog niet heeft opgegeven en jij wilt wel graag een fiets uitproberen, geef dat dan hieronder aan. Wij nodigen dan jouw werkgever vervolgens uit om aan de actie Ga toch fietsen! mee te doen.

Nodig mijn werkgever uit

Waarom meedoen?

In de spits is het vaak druk op de weg en ontstaan er files of je hebt (dure) parkeerproblemen. Daar heb je geen last van als je de fiets pakt. Met een e-bike is een afstand van zo’n 2 -25 km goed te overbruggen. Met de e-bike fiets je bijvoorbeeld binnen een half uur van Dronrijp naar de binnenstad van Leeuwarden. Met een speed pedelec gaat dit nog sneller!

Groen, gezond en goedkoop!

Bijkomend voordeel van fietsen naar het werk is dat je duurzaam en vitaal bezig bent en het is ook nog goed voor de portemonnee! Geen file-leed, geen auto- en parkeerkosten en je komt fris en fit op je werk aan. Ervaar het ook, gratis!

Hoe werkt het?

  • Reis je voor je werk twee of meer kilometers met de auto naar het werk? En wil je graag ervaren of naar het fietsen naar je werk ook iets voor jou is? Dan kun je nu gratis deelnemen aan deze actie ‘Ga toch fietsen!’
  • Je kunt kiezen uit 2 weken een e-bike (vanaf 2 km) en 1 week een speedpedelec (vanaf 10 kilometer)
  • Je leent de speedpedelec van dinsdag – vrijdag. De e-bike leen je van dinsdag – vrijdag een week later. (De meeste fietshandelaren zijn op maandag gesloten.)
  • Je krijgt bericht waar en wanneer de fiets voor je klaarstaat. Je kunt hem daarna bij de fietshandelaar ophalen.
  • De fietshandelaar vraagt naar jouw legitimatiebewijs en je tekent voor het gebruik van de fiets.
  • Bekijk ook de algemene voorwaarden voor deelname.
  • Veel plezier met fietsen!
  • Vraag ook je werkgever naar de mogelijkheden voor een fietsregeling. Via de zogenaamde werkkostenregeling is het voor je werkgever aantrekkelijk om je op de fiets te helpen.

De fietsen

Fietshandelaren stellen gratis e-bikes en speed pedelecs beschikbaar. De e-bike kun je twee weken gratis uitproberen voor het woon-werkverkeer. De e-bike is erg geschikt voor de afstanden van 2 – 25 kilometer. De speed pedelec kun je een week uitproberen, van dinsdag t/m vrijdag. De speed pedelec is voor afstanden vanaf 10 kilometer heel geschikt.

Vervolg

Heb je de smaak te pakken en wil je graag vaker op de e-bike naar het werk? De deelnemende fietshandelaren geven gratis advies voor de aanschaf van een e-bike of speed pedelec. Samen hebben ze een aantrekkelijke aanbieding voor jou opgesteld. De fietshandelaar kan je er zelf meer over vertellen. De werkkostenregeling biedt jouw werkgever de mogelijkheid om je eventueel tegemoet te komen in de kosten. Het kan zijn dat jouw werkgever zelf ook een fietsenplan heeft. Vraag je werkgever ernaar.

Vragen

Er is een FAQ opgesteld waarin je de meest gestelde vragen en antwoorden vindt. Je kunt je vraag ook via de mail stellen info@werkslimreisslim.nl

FAQ Ga toch fietsen!

Algemene voorwaarden Ga toch fietsen!