Werkgevers, hoe werkt het?

Hoe werkt het voor u als werkgever?

 • De actie Ga toch fietsen! 2021 geldt voor bedrijven en organisaties in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek.
 • U kunt zich vanaf half maart aanmelden als deelnemend bedrijf of organisatie.
 • U motiveert vervolgens uw medewerkers deel te nemen aan de actie via uw intranet of mail.
 • Ter ondersteuning is er een communicatie toolkit beschikbaar met interne communicatiemiddelen: narrow-casting, intranet, advertentie voor het personeelsblad, beeldmateriaal en logo’s. Deze krijgt u toegestuurd per mail.
 • U geeft bij uw aanmelding aan hoeveel posters u nodig heeft. Die krijgt u binnen 2 weken na aanmelding toegestuurd.
 • U geeft akkoord op de aanvraag van de medewerker. U krijgt daarvoor automatisch een mail vanuit het reserveringssysteem toegestuurd.
 • Hoe kunt u uw medewerkers stimuleren anders de reizen en te werken? Wat betekent dit voor u als werkgever en als medewerker? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat levert u dit als werkgever op? Kijk voor meer informatie op het kennisplatform Anders werken en anders reizen van Werk Slim, Reis Slim.

Ja, ik meld mijn organisatie aan voor de actie Ga toch fietsen! 2021

 Hoe werkt het voor uw medewerkers?

 • Nadat u zich aangemeld als deelnemende werkgever kunnen uw medewerkers meedoen aan de actie Ga toch fietsen! 2021 via de aanmeldlink op uw intranet of in uw mail naar de medewerkers.
 • Medewerkers geven bij aanmelding aan bij welke fietshandelaar ze een fiets willen ophalen en in welke week ze de fiets willen proberen.
 • De werkgevers geeft akkoord op de aanvraag van een medewerker.
 • De medewerkers krijgen vervolgens een bevestiging van hun aanmelding en de afspraken voor het proberen van de e-bike via de e-mail.
 • Medewerkers kunnen zelf de e-bike bij de fietshandelaar halen en terugbrengen op de vermelde dagen. Voor de e-bikes is geen borg van toepassing.
 • Medewerkers die een speed pedelec willen proberen voor het woon-werkverkeer kunnen dat ook aangeven via dezelfde aanmeldlink. Na akkoord van de werkgever krijg de fietshandelaar een bericht van de aanmelding. De medewerker maakt vervolgens zelf een afspraak met de fietshandelaar over de probeerperiode en de borg.
 • De fietshandelaren krijgen een overzicht van de namen van de medewerkers en van de geplande gebruiksperiode.

De communicatie

Werk Slim, Reis Slim faciliteert de werkgevers met communicatiemiddelen om medewerkers te motiveren aan de actie deel te nemen. U krijgt deze per mail toegestuurd.  Na aanmelding krijgt u per post een banner, posters en flyers toegestuurd. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

De fietsen en de fietshandelaren

Fietshandelaren stellen gratis e-bikes beschikbaar. De e-bike kan een week gratis uitgeprobeerd worden voor het woon-werkverkeer. De e-bike is erg geschikt voor de afstanden van 2 – 25 kilometer. Een aantal fietshandelaren stelt een speed pedelec beschikbaar voor de langere afstanden tot ca 35 km. Daarop is een borg van toepassing.

Aanschaf elektrische fiets

Heeft de medewerker de smaak te pakken en hij/zij wil graag vaker op de e-bike naar het werk? De deelnemende fietshandelaren geven gratis advies over de aanschaf van een e-bike. De werkkostenregeling verandert per 1 april 2021. Deze biedt u als werkgever de mogelijkheid om medewerkers tegemoet te komen in de kosten. Meer informatie over de nieuwe werkkostenregeling volgt zo spoedig mogelijk.

Meer weten?

Voor meer vragen kun u hieronder de FAQ raadplegen. U kunt ook contact met ons opnemen via info@werkslimreisslim.nl.

FAQ Ga toch fietsen! 2021

Algemene voorwaarden Fietsactie Ga toch fietsen 2021