Werkgevers, hoe werkt het?

Hoe werkt het voor u als werkgever?

  • U kunt zich vanaf 1 februari 2020 aanmelden als deelnemend bedrijf of organisatie.
  • U motiveert vervolgens uw medewerkers deel te nemen aan de actie via uw intranet of mail.
  • Ter ondersteuning is er een communicatie toolkit beschikbaar met interne communicatiemiddelen: Posters, narrow-casting, intranet, advertentie voor het personeelsblad, beeldmateriaal en logo’s. Deze krijgt u toegestuurd per mail.
  • U geeft bij uw aanmelding aan hoeveel posters u nodig heeft. Die krijgt binnen 2 weken na aanmelding toegestuurd.
  • Hoe kunt u uw medewerkers helpen met de aanschaf van een e-bike? Welke maatregelen zijn er? Wat betekent dit voor u als werkgever en als medewerker? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat levert u dit als werkgever op? Kijk voor meer informatie naar het filmpje over de werkkostenregeling.

Ja, ik meld mijn organisatie aan voor de actie Ga toch fietsen! 2020

Ja, ik meld mijn organisatie (ook) aan voor de extra actie van Ga toch fietsen!: de Bedrijfspool.

 Hoe werkt het voor uw medewerkers?

  • Nadat u zich aangemeld heeft kunnen medewerkers zich daarna opgeven voor de actie ‘Ga toch fietsen!’ via uw intranet of mail waarin de aanmeld-link staat vermeld.
  • Medewerkers geven bij aanmelding aan bij welke fietshandelaar ze een fiets willen ophalen en de gewenste gebruiksperiodes. Ze krijgen een bevestiging van hun aanmelding en de afspraken voor het proberen van de e-bike via de e-mail.
  • De fietshandelaren krijgen een overzicht van de namen van de medewerkers en van de geplande gebruiksperiode.

De communicatie

Werk Slim, Reis Slim stelt communicatiemiddelen beschikbaar. Deze kunt u inzetten om de medewerkers te motiveren aan de actie deel te nemen. U krijgt deze per mail toegestuurd.  Na aanmelding krijgt u per post posters en flyers toegestuurd.

De fietsen en de fietshandelaren

Fietshandelaren stellen gratis e-bikes beschikbaar. De e-bike kan een week gratis uitgeprobeerd worden voor het woon-werkverkeer. De e-bike is erg geschikt voor de afstanden van 2 – 25 kilometer.

Aanschaf elektrische fiets

Heeft de medewerker de smaak te pakken en hij/zij wil graag vaker op de e-bike naar het werk? De fietshandelaren geven gratis advies voor de aanschaf van een e-bike. De werkkostenregeling biedt u als werkgever de mogelijkheid om medewerkers tegemoet te komen in de kosten.

Meer weten?

Voor meer vragen kun u hieronder de FAQ raadplegen. U kunt ook contact met ons opnemen via info@werkslimreisslim.nl.

FAQ Ga toch fietsen! 2020 WSRS

Algemene voorwaarden Fietsactie Ga toch fietsen 2020