Werkgevers, hoe werkt het?

Hoe werkt het voor u als werkgever?

  • U kunt zich vanaf 3 juni 2019 aanmelden als deelnemend bedrijf of organisatie.
  • U motiveert vervolgens uw medewerkers deel te nemen aan de actie.
  • Ter ondersteuning is er een communicatie toolkit beschikbaar met interne communicatiemiddelen: Posters, narrow-casting, intranet, advertentie voor het personeelsblad, beeldmateriaal en logo’s.
  • U geeft bij uw aanmelding aan hoeveel posters u nodig heeft. Die krijgt vanaf 10 juni toegestuurd. De overige communicatiemiddelen sturen wij u per mail. U kunt ze ook op de website vinden.
  • Ter informatie ontvangt u het overzicht met fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden binnen de werkkostenregeling voor de aanschaf van een fiets door uw medewerkers.

Ja, ik wil mijn organisatie aanmelden

 Hoe werkt het voor uw medewerkers?

  • Nadat u zich aangemeld heeft kunnen medewerkers zich vanaf 17 juni 2019 opgeven voor de actie ‘Ga toch fietsen!’ via www.stapuitdeauto.nl.
  • Medewerkers geven bij aanmelding aan bij welke fietshandelaar ze een fiets willen ophalen en de gewenste gebruiksperiodes. Ze krijgen een bevestiging van hun aanmelding en de afspraken voor het proberen van de e-bike of speed pedelec via de e-mail.
  • De fietshandelaren krijgen een overzicht van de namen van de medewerkers en van de geplande gebruiksperiode.
  • Bij het afhalen van de fiets (met ingang van 25 juni 2019) overhandigt de medewerker de uitgeprinte bevestiging van deelname aan de fietshandelaar.

De communicatie

Werk Slim, Reis Slim stelt communicatiemiddelen beschikbaar. Deze kunt u inzetten om de medewerkers te motiveren aan de actie deel te nemen. Iedere flyer en poster is beschikbaar als een bestand om zelf te printen. U krijgt deze per mal toegestuurd evenals beeldmateriaal ter ondersteuning van uw berichten.  Na aanmelding krijgt u per post posters en flyers toegestuurd. Mocht u een specifiek communicatiemiddel nodig hebben voor narrowcasting of social media, neemt u dan contact met ons op.

De fietsen

Fietshandelaren stellen gratis e-bikes en speed pedelecs beschikbaar. De e-bike kan twee weken gratis uitgeprobeerd worden voor het woon-werkverkeer. De e-bike is erg geschikt voor de afstanden van 2 – 25 kilometer. De speedpedelec kan een week uitgeprobeerd worden, van maandag t/m vrijdag. De speed pedelec is voor afstanden vanaf 10 kilometer ook heel geschikt. De deelnemende fietshandelaren hebben samen een aanbieding gemaakt voor de medewerkers die een e-bike aan willen schaffen.

Aanschaf elektrische fiets

Heeft de medewerker de smaak te pakken en hij/zij wil graag vaker op de e-bike naar het werk? De fietshandelaren geven gratis advies voor de aanschaf van een e-bike of speed pedelec. Samen hebben ze een aanbieding samengesteld. De werkkostenregeling biedt u als werkgever de mogelijkheid om medewerkers tegemoet te komen in de kosten.

Meer weten?

Voor meer vragen kun u hieronder de FAQ raadplegen. U kunt ook contact met ons opnemen via info@werkslimreisslim.nl.

FAQ Ga toch fietsen!

Algemene voorwaarden Ga toch fietsen!