Ga toch Fietsen!

Stap uit de auto en ga toch fietsen! 2020

De fietsstimuleringsactie Ga toch fietsen! gaat door in 2020, van 1 februari tot 1 december.

Ga toch fietsen! was een succes in 2019. Ruim 400 medewerkers van de aangesloten bedrijven van WSRS stapten tussen juni en december daadwerkelijk een of twee wekenlang uit de auto en probeerden een elektrische fiets uit voor het woon-werkverkeer. Zij konden ervaren dat de e-bike een gezond, duurzaam en prettig alternatief is voor de auto. Ruim 10% heeft inmiddels een fiets aangeschaft en komt vaker op de fiets naar het werk. Weer anderen wachten tot het voorjaar met de switch van auto naar fiets. Meer fietsers betekent meer vitaliteit, meer spitsmijdingen, betere bereikbaarheid van de stad en de bedrijven, minder parkeerproblemen en minder CO2-uitstoot. En dat is precies het doel van Werk Slim, Reis Slim.

Aanmelden actie 2020

Werkgevers kunnen zich weer aanmelden voor de actie om medewerkers te laten ervaren hoe reizen per e-bike bevalt.

Aanmelden bedrijven

Informatie voor medewerkers

Gratis fietsen van fietshandelaren

Fietshandelaren in Leeuwarden/Fryslân stellen gratis e-bikes beschikbaar. Ook andere fietshandelaren in Fryslân/Leeuwarden kunnen aan de actie meedoen door zich aan te melden bij WSRS via info@werkslimreisslim.nl

Waardevolle samenwerking met bedrijven

Ga toch fietsen! is een initiatief van WSRS. De e-bike-probeerweken is een van de fietsstimuleringsacties die WSRS samen met bedrijven oppakt. Met deze slimme mobiliteitsmaatregelen wil WSRS de leefbaarheid en bereikbaarheid van Fryslân/Leeuwarden en de bedrijven verbeteren en behouden op een duurzame wijze. WSRS kan dit alleen realiseren door nauw samen te werken met bedrijven en organisaties.