Fiets op 1!

WSRS helpt werkgevers hun medewerkers te stimuleren vaker op de fiets te stappen in plaats van in de auto. Zo maken we meer fietskilometers woon-werkverkeer en werk-werkverkeer. De afgelopen jaren organiseerde WSRS met succes de fietsstimuleringsactie Ga toch fietsen!; ook in 2020 en 2021, ondanks de coronacrisis. Het uitgangspunt was: thuiswerken is de norm, maar als dat niet kan reis dan duurzaam. Medewerkers konden door de actie ervaren dat de e-bike of speed pedelec een gezond, duurzaam en prettig alternatief is voor de auto.

We zetten de CO2-verdubbelaar in

In mei 2022 komt er weer een vervolg op de actie Ga toch fietsen!, dit keer in een andere vorm. We werken aan een nieuw project Fietsen voor Bomen voor bedrijven in heel Friesland. We willen met de Friese bedrijven een challenge aangaan: 100 dagen fietsen voor bomen die we aanplanten op een nog nader te bepalen locatie in de provincie Friesland. We zetten met deze actie de CO2-verdubbelaar in: Bomen halen CO2 uit de lucht en door naar het werk te fietsen in plaats van met de auto verminderen we CO2-uitstoot. Meer nieuws over de actie Fietsen voor Bomen vindt u binnenkort in uw mail.

Fietsvriendelijke werkgever (fietsenstallingen)

Wilt u weten hoe fietsvriendelijk uw fietsenstalling is? Doe de check op de website van Werk Slim, Reis Slim: Quickscan fietsfaciliteiten – Werk Slim Reis Slim

Park & Bike

De Park & Bike voorziening krijgt per 1 april een abonnementsvorm en wordt beschikbaar voor alle forenzen. In samenwerking met de stichting Parkeergarages Leeuwarden is een reserveringssysteem gebouwd waar je een plek voor de fiets kunt en het bijpassende abonnement kunt regelen. Daarmee is Park & Bike voortaan voor iedereen toegankelijk en is het heel gemakkelijk om een abonnement af te sluiten. Met een campagne gaan we de nieuwe vorm van Park & Bike onder de aandacht brengen.

Collegetour fiets

We organiseren in 2022 weer een aantal Collegetours, waaronder de succesvolle collegetour Fiets. Mobiliteitsadviseurs- en experts presenteren hoe werkgevers gebruik kunnen maken van fietsregelingen,  een steentje kunnen bijdragen aan het klimaat, en tegelijkertijd de vitaliteit en gezondheid van hun medewerkers verbeteren. Tijdens deze collegetour gaan werkgevers aan de slag met een fietsplan op maat, klaar om uit te rollen in de organisatie. Meer informatie over de collegetour Fiets en de aanmelding vindt u hier.