Fossielvrij Weekend 2020

Fossielvrij Weekend 2020

Heel Groningen, Drenthe en Friesland reizen van 9 t/m 11 oktober 2020 fossielvrij. Doel is tijdens de drie dagen 1 miljoen fossielvrije of niet-gereden kilometers te realiseren. Iedereen doet mee en iedere kilometer telt: van fietsrit naar de sportclub en busreis naar het winkelcentrum tot de niet-gereden kilometer vanwege thuiswerken. De opties variëren van elektriciteit, groengas, waterstof en HVO tot bijvoorbeeld fietsen, wandelen of skeeleren. Een speciaal ontwikkelde app registreert alle fossielvrije kilometers. Het Fossielvrij Weekend 2020 is een vervolg op het succes van Elfwegentocht 2018, waarbij meer dan 100.000 Friezen deelnamen aan twee fossielvrije weken in Friesland.

Het Fossielvrij Weekend is een feest van heel Noord-Nederland. Van wijk tot dorp en van stad tot provincie: samen zetten we de schouders onder een schone toekomst. Duurzaam reizen, duurzaam werken en duurzaam leven.  Het Noorden toont van 9 t/m 11 oktober dat het kan. Overal vinden tijdens het weekend initiatieven plaats: met de nieuwste innovaties en de schoonste oplossingen. Als inspiratie voor iedereen die een groene toekomst wenst. Door te doen, maken wij noorderlingen het verschil. Doe met ons mee tijdens het Fossielvrij Weekend: samen zijn we sterk!

Het Fossielvrij Weekend is een initiatief vanuit Energiecommissie Noord-Nederland. Zij krijgt steun van vele maatschappelijke initiatieven, media-marketingpartner NDC Mediagroep, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincies, gemeenten en bedrijven die duurzame en groene mobiliteit een warm hart toedragen. Het gaat hierbij onder meer om Slim en Groen Onderweg, Freonen fan Fossylfrij Fryslân, Groningen Bereikbaar en VNO-NCW Noord. Wil u zich als organisatie verbinden aan het Fossielvrij Weekend? Als partner kunt u zich positioneren als voortrekker van een fossielvrije samenleving en profiteert u maximaal mee in alle communicatie en media-uitingen van het Fossielvrij Weekend. Om dit te kunnen realiseren werken we samen met NDC mediagroep, die als media-marketingpartner kan meedenken en adviseren over de mogelijkheden die het beste bij uw organisatie passen.

Wat kun je van ons verwachten?

• Advies op maat over hoe het Fossielvrij Weekend kan bijdragen aan uw organisatiedoelstellingen
• Zichtbaarheid en maximale exposure van uw verhaal, project of opdracht
• Groot bereik in de 3 noordelijke provincies, zowel online als in print en live tijdens het Fossielvrij Weekend.

Mogelijkheden zijn onder andere:
• Bedrijfsvideo’s
• Sociale media profilering
• Naam verbinding aan de Fossielvrij Weekend prijzen

Contact

Meedoen? Neem dan contact met ons op.
Groningen Musetta Blaauw musetta@fossielvrijeweken.nl
Drenthe Gert-Jan Kreeft gertjan@fossielvrijeweken.nl
Friesland Sanne Terpstra sanne@fossielvrijeweken.nl

Of kijk voor meer informatie op de website van Fossielvrij Weekend 2020

Samen Sterk! Doe je mee?