Fossielvrije Weken 2020

Waarom

Fossielvrije Weken 2020 is een vervolg op het succes van Elfwegentocht 2018, waarbij meer dan 100.000 Friezen van 1 – 14 juli 2018 deelnamen aan twee fossielvrije weken in Fryslân. In 2020 breiden we dit project uit naar de provincies Groningen en Drenthe. De thema’s zijn: fossielvrij reizen en plasticvrij leven.

Ambitie

De inwoners van Noord-Nederland, van jong tot oud en van school tot bedrijf, twee weken lang fossielvrij laten reizen én plasticvrij laten leven.

Aanpak

Dorpen, scholen, bedrijven, sportverenigingen en andere groepen betrekken bij het project en stimuleren tot deelname. Ter voorbereiding op het evenement in 2020 vinden er dit jaar onder de naam Fossielvrije Weken 2020 belevingsdagen plaats in Fryslân. Tijdens dit initiatief van Circulair Friesland en de Freonen fan Fossielfrij Fryslân maken belangstellenden kennis met alle voordelen van fossielvrij vervoer; van elektrische auto’s en fietsen tot voertuigen op groengas en blauwe diesel. belangstellenden kunnen proefritten maken onder begeleiding van experts en presentaties bijwonen van ervaringsdeskundigen.

Planning / mijlpalen

  • In 2019 is er als voorbereiding een Fossielvrije Weken On Tour
  • De Fossielvrije Weken 2020 vindt in juni 2020 plaats.

Wie zijn nodig?

Provincies en gemeenten Noord-Nederland, inwoners Fryslân, Groningen en Drenthe, jong en oud.

Bijzonder

Net als in 2018 kan iedereen meedoen! Jong en oud, scholen en bedrijven, burgers en overheden. De Fossielvrije Weken 2020 combineert twee actuele thema’s waarover in Noord-Nederland veel enthousiasme bestaat: Fossielvrij vervoer en plasticvrij leven.