De meerwaarde Park&Bike voor Mia van den Berg

Mia van den Berg-Kingma koos voor slim reizen met Park & Bike (P&B) van Werk Slim, Reis Slim (WSRS). Ze parkeert haar auto op de parkeerplaats in Goutum en fietst de laatste kilometers naar haar werk bij Achmea*. “Het gevoel dat je eigen baas bent over het reizen.”

Hoe leerde je P&B kennen?

Mia woont in Oudehorne. Ze werkt in Leeuwarden* en hoorde van een vriend over P&B. Hij is er enthousiast over en gebruikt het al langere tijd. Mia vertelt: “Ik had er daarvoor nog nooit van gehoord. Ik ging altijd met de auto naar het werk (Heerenveen). Daarna ging ik in Leeuwarden werken en onderzocht mijn reismogelijkheden. Met de auto naar het parkeerterrein van Achmea kon wel, maar gezien de spitsdrukte in de stad was dat niet aantrekkelijk. De trein was geen optie omdat ik niet vlakbij een station woon. Ik heb me daarom op advies van een vriend verdiept in Park & Bike Goutum. Parkeren aan de rand van de stad en het laatste stukje naar het werk fietsen. Het was voor mij een logische keus.’

Heeft P&B meerwaarde voor jou?

Mia: “Jazeker heeft het meerwaarde. Dat je minder parkeerkosten hebt met P&B is geen argument, want Achmea heeft zelf gratis parkeergelegenheid. En in reistijd scheelt het me weinig. Maar dat je niet met je auto in de drukte belandt en het gevoel dat je eigen baas bent over je reis zijn voor mij van grote waarde. Ik ervaar meer rust door het stukje op de fiets naar het werk. En ook na het werk is het heerlijk om al fietsend in de buitenlucht te zijn en de drukte van het werk van je af te laten glijden.”

Aanrader!

“Ik merk dat P&B niet bij alle medewerkers binnen Achmea bekend is en als ik het ter sprake breng denken mensen dat het erg ingewikkeld is om mee te doen. En dat is het helemaal niet. Via de website www.werkslimreisslim.nl is het zo geregeld. Ik raad het aan vanwege de voordelen die ik hierboven heb benoemd. Bovendien is het milieubewust, het ontlast de druk van auto’s in de binnenstad en zorgt daardoor voor minder uitstoot van CO2.’

Achmea is partner van het eerste uur van WSRS en heeft vooral ingezet op slim reisbudget, protocol bewust reizen en flexibel werken voor medewerkers om zo slim werken en slim reizen te stimuleren.

 *Mia heeft inmiddels een nieuwe baan en werkt niet meer in Leeuwarden. Toch wilden we jou haar goed ervaringen en advies met P&B niet onthouden.