Leeuwarden zet Fiets op 1

Met de aanleg van fietsstraten en doorfietsroutes wil de gemeente Leeuwarden aanspraak maken op de titel Fietsstad van Nederland 2022. In Leeuwarden en omstreken wordt er namelijk al langer hard gewerkt om dit doel te behalen en zijn vele fietsstraten en doorfietsroutes in aanleg. In de week van 13 tot en met 17 september laten we met verschillende activiteiten zien waarom het beter fietst in Leeuwarden.

Wethouder Verkeer Friso Douwstra: “In het woon-werkverkeer met de fiets scoort Leeuwarden landelijk al boven gemiddeld, maar het Leeuwarder college heeft grotere ambities. In ons collegeprogramma hebben we uitgesproken het fietsnetwerk verder te willen ontwikkelen. Een grote wens is dat we in 2022 de Fietsstad nummer 1 van Nederland zijn! Het is één van de projecten waarmee we bouwen aan een beter bereikbare en duurzame stad & regio.”

Programma

Maandag 13 september
Start fietsweek met fotowedstrijd ‘Mooie fietsmomenten in Leeuwarden’ tot en met 17 september.

Dinsdag 14 september
Op de koffie en een praatje bij de wegwerkers die onze straten mooi maken.
Van 07.00 – 10.00 uur bij de wegwerkzaamheden op het doorfietsroute bij Reduzum

Woensdag 15 september
Collegetour Fiets voor werkgevers
Start van een serie van 3 colleges met het thema Fiets. Werkgevers maken in 3 stappen een Fietsplan op maat waarmee werknemers vaker op de fiets naar het werk stappen in plaats van met de auto: groen, goedkoop en gezond.

Donderdag 16 september
Landelijke Fiets naar je werk dag
Fietsende forenzen krijgen een verrassing aangereikt als bedankje en compliment voor hun inzet om fietsend naar het werk te gaan; hun bijdrage aan een schoner klimaat en minder files.
Van 07.30 – max 9.00 uur op de doorfietsroute in Wytgaard.

Vrijdag 17 september
De fietsvriendelijke werkgever
Met deze fotoactie en quickscan wil WSRS werkgevers attent maken op het belang van goede fietsfaciliteiten en stimuleren deze te verbeteren. Medewerkers vinden veiligheid, comfort en gemak belangrijk.