Winnaars Award Beste Fietswerkgever van Fryslân 2023

De Beste Fietswerkgevers van Friesland 2023 zijn bekend. Rabobank Friesland won in de categorie werkgevers met meer dan 200 medewerkers en Friesland Lease B.V. in de categorie 50-200 medewerkers. Beide werkgevers zijn daarmee door naar de landelijke verkiezing Beste Fietswerkgever van Nederland.

Op  21 november worden de landelijke winnaars bekend gemaakt en de Awards uitgereikt. Zij ontvangen de Zo Werkt Het Regio Award voor werkgevers die uitblinken in slimme en duurzame mobiliteit (woon-werkverkeer). 

De winnaars

De jury oordeelde dat met het thema vitaliteit gekoppeld aan fietsstimulering de Friese Rabobanken zich onderscheidden van de andere genomineerden. Voor het bewegen zijn speciale vitaliteitscoaches benoemd. Zij promoten het fietsen actief onder hun collega’s. Medewerkers van de Friese Rabobanken hebben bijvoorbeeld dit jaar meegedaan aan de actie Slimme Fietsers Scoren Bomen van Werk Slim, Reis Slim en wonnen deze actie. Ze hadden de meeste deelnemers, de meeste bomen, de meest fietskilometers en de meeste CO2-reductie.

Friesland Lease B.V. onderscheidde door fietskilometers altijd te vergoeden en autokilometers pas vanaf 15 kilometer. Friesland Lease heeft deelfietsen die overdag tijdens werktijd gebruikt kunnen worden wanneer je voor je werk ergens dichtbij moet zijn of tijdens de pauze voor een boodschap. Een goede manier om het fietsen naar het werk te stimuleren.

Fietsvriendelijke werkgevers belonen

Fietsend van en naar het werk gaan heeft vele voordelen. Het is niet alleen gezond, maar ook duurzaam en heel makkelijk door alle fietsfaciliteiten en -regelingen die veel werkgevers tegenwoordig te bieden hebben. Om deze werkgevers en hun fietsvriendelijke inspanningen te belonen, reikt Werk Slim, Reis Slim dit jaar de Zo Werkt Het award voor de beste Friese Fietswerkgever uit. De regionale winnaars in heel Nederland zijn genomineerd voor de Landelijke Award Beste Fietswerkgever van Nederland. Helaas wonnen de Friese Rabobanken en Friesland Lease niet de landelijke awards. De landelijke winnaars waren: Little Rocket in de categorie tot 50 medewerkers, Geelen Counterflow in de categorie 50-200 medewerkers en de Universiteit van Amsterdam in de categorie meer dan 200 medewerkers.

Nomineren

Werkgevers, die vinden dat het fietsbeleid goed op orde is binnen de organisatie konden zich opgeven, maar ook een medewerker die heel tevreden is over de fietsfaciliteiten van de werkgever. De medewerker die winnende landelijke nominatie maakte kans op een LEKKER e-bike t.w.v. €3258,-.

Duwtje in de rug voor fietser

Vaker de fiets pakken is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. Toch komt één op de twee forenzen nog steeds met de auto naar hun werk, ook als ze op fietsbare afstand wonen. Werkgevers die fietsen naar het werk makkelijk, leuk en aantrekkelijk maken, krijgen hun medewerker daarentegen wél op de fiets. Denk aan een fijne fietsenstalling of aantrekkelijke financiële regelingen. Maar ook het stimuleren van een gedragsverandering door bijvoorbeeld mee te doen aan fietsacties of managers die het goede fietsvoorbeeld geven helpen.

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van twaalf regionale mobiliteitsnetwerken (waaronder Werk Slim, Reis Slim) en is mogelijk gemaakt door rijk en regionale overheden. De regionale netwerken helpen de werkgevers al jaren om medewerkers flexibeler te laten werken en slimmer en duurzamer te laten reizen. Door samen te werken op landelijk niveau bereikt Zo Werkt Het nog meer werkgevers.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *