Friese werknemers verdienen samen meer dan 4.000 bomen voor een bos

Dankzij succesvolle fietsstimuleringsactie Slimme Fietsers Scoren Bomen

Zeven werkgevers in Fryslân met meer dan 100 werknemers, deden mee aan de fietsstimuleringsactie Slimme Fietsers Scoren Bomen van Werk Slim, Reis Slim* (WSRS). Vier maanden, van juni tot oktober, fietsten hun medewerkers privé en van-en-naar het werk en verdienden daarmee punten. Niet alleen reduceerden ze daarmee CO2-uitstoot, maar scoorden ze ook duizenden bomen die samen een beleefbos gaan vormen. Staatsbosbeheer plant samen met de deelnemers aan de actie dit bos in het voorjaar van 2024 nabij Nieuwehorne

Het doel van de actie is meer medewerkers uit de auto en (vaker) op de fiets naar het werk te laten gaan. Door de medewerkers te laten ervaren dat fietsen naar het werk gezond, groen en goedkoop is, is de kans groot dat ze ook na de actie de auto laten staan en blijven fietsen.  De actie is een succes geworden. Ruim 500 medewerkers fietsten de 4000 bomen bij elkaar die nodig zijn voor het  beleefbos. WSRS organiseerde en faciliteerde de actie, de zeven werkgevers sponsorden de bomen.

Medewerkers fietsten fanatiek tegen elkaar en probeerden zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen. Uiteindelijk hebben ze samen 87.431,35 fietskilometers gemaakt. Dat is twee keer de aarde rond. Ze hebben 11.625 groene ritten gefietst en met hun inspanning 2.290.285,50 kilocalorieën verbrandt. Ze hebben 13.965,60 kg CO2 bespaard. De ritten werden geregistreerd in de Toogther Cycles-app die speciaal voor deze actie is aangepast.

Uitreiking winnaarsprijs WSRS SFSB

Bij Rabobank Friesland en Antea Group (Nederland) hebben de meeste medewerkers op de fiets gekregen. Daarbij gaat het om actieve fietsers die de app hebben gedownload en daadwerkelijk gefietst hebben. Jeannette Stockmann, programmaregisseur WSRS overhandigde Jelma Algra, directeur Rabobank Friesland een cadeautje en de nieuwe brochure van WSRS.

Werkgevers werken aan vitaliteit en slim woon-werkverkeer samen met hun werknemers

Hoe krijg je als werkgever je medewerkers uit de auto en op de fiets, dat is een vraag die vele werkgevers zich stellen. Door mee te doen aan deze stimuleringsactie hebben de zeven werkgevers dit voor met hun medewerkers mogelijk gemaakt: Antea Group (Nederland), Rabobank Friesland, Rijkswaterstaat (Noord-Nederland), Gemeente Leeuwarden, Gemeente Súdwest-Fryslân, Provincie Fryslân en Gemeente Waadhoeke.

* Werk Slim, Reis Slim (WSRS)

WSRS is het mobiliteitsprogramma van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Provincie Fryslân en Gemeente Leeuwarden. Het investeert in de duurzame mobiliteit van de toekomst en kan als platform bedrijven faciliteren, adviseren en inspireren.

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *