eZine Werken aan Duurzame Mobiliteit #12

Dit is voorlopig het laatste e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit. In deze twaalfde editie een column van Petrouschka Werther (Directeur Duurzame Mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), waarin zij hoogtepunten van de voorbije jaren aanstipt én de uitdagingen benoemt waarvoor de overheid en werkgevers met elkaar staan op het gebied van duurzame mobiliteit. Verder leest u onder meer wat een regionaal werkgeversnetwerk voor jou als werkgever kan betekenen in uw duurzame mobiliteitstransitie en vertelt de Politie hoe ook zij als organisatie hybride werken heeft omarmd.

Inhoud

Column Petrouschka Werther

Alweer ruim 3,5 jaar geleden verscheen de eerste versie van dit e-zine, waarmee we werkgevers willen inspireren hun zakelijke mobiliteit te verduurzamen. In 2030 moet er namelijk 8 miljard minder kilometers gereden zijn die CO2-uitstoot veroorzaken, daarmee besparen we 1Mton CO2, een van de belangrijkste doelen uit het klimaatakkoord. In deze (voorlopig) laatste editie blik ik terug op een periode waarin werkgevers veel actie hebben ondernomen om hun mobiliteit verduurzamen. Veel is gedaan, maar veel staat ook nog te gebeuren, een greep uit de lange rij voorbeelden. Lees verder.

Een leaseauto is bij Royal Haskoning DHV altijd elektrisch

Bij Royal HaskoningDHV (RHDHV) is de gehele vloot aan leaseauto’s elektrisch. Dat heeft het bedrijf te danken aan een succesvolle pilot uit 2016, waar de werknemers direct hun benzine-/dieselauto konden omruilen voor een elektrische BMW (i3). Lees verder.

Zo helpen regionale werkgeversnetwerken

Behoefte aan inzicht in welke kansen uw organisatie heeft voor verduurzaming? Of wilt u een gebiedsgerichte aanpak die rekening houdt met fietsers? Regionale werkgeversnetwerken helpen werkgevers met de verduurzaming van hun mobiliteitsbeleid. Retailbouwer Stamhuis en woonstichting ‘thuis zetten hierin mooie stappen, dankzij de hulp van Goedopweg en het Brabants Mobiliteitsnetwerk (BMN). Lees verder.

Hoe bij de Politie hybride werken wordt omarmd

In steeds meer bedrijven is sinds de coronapandemie hybride werken de norm. Maar niet bij alle organisaties is deze overstap vanzelfsprekend. Zo ook niet bij de Politie. Wilma van Stek is adviseur bedrijfsvoering gericht op HRM bij de Eenheid Amsterdam. Zij volgde de college tour over hybride werken georganiseerd door Breikers, het werkgeversnetwerk in Noord-Holland. Lees verder.

Kortom, ook deze voorlopig laatste reguliere editie van het e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit staat weer vol met praktische tips, ideeën en ervaringen. Op de hoogte blijven? We verwijzen u graag naar Zowerkthet.nl, met meer informatie over onder meer duurzame mobiliteit, hybride werken en fossielvrij(er) woon-werk- en zakelijk verkeer.

De nieuwe editie van het e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit is vanaf nu online te lezen

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *