Steeds populairder: fiets van de zaak

Meer en meer werkgevers bieden een fiets van de zaak of een fiets abonnement aan. Dat blijkt na een onderzoek van vacatureplatform Indeed. Zij keken naar de secundaire arbeidsvoorwaarden in vacatures in Nederland, België en Duitsland. En het blijkt dat in alle drie de landen het afgelopen jaar een toename te zien is.

De populariteit wordt door Indeed toegeschreven door de aandacht voor duurzaamheid, vitaliteit en de effecten van de coronapandemie. Toen zijn mensen minder gaan reizen met het openbaar vervoer en zijn soms ook dichter bij gaan werken. Ook blijkt dat werkgevers steeds meer inzien dat werknemers in beweging krijgen goed is voor hun fysieke en mentale gesteldheid.

Werk Slim, Reis Slim Op de fiets naar het werk

Duits fietsplan werpt vruchten af

Nederland loopt inmiddels wel achter op Duitsland als het gaat om aandacht voor de fiets. Dit komt doordat de Duitse overheid een nationaal fietsplan is gestart om fietsen aantrekkelijker en veiliger te maken. De vacatureplatform verwacht wel dat de aandacht voor een het fietsen naar werk gaat toenemen. Gunstigere belastingregels die sinds begin 2020 gelden kunnen hierin gaan bijdragen.

Fietscollege

Heeft uw organisatie al een fietsplan opgesteld? Werk slim, Reis Slim helpt werkgevers hun medewerkers te stimuleren vaker op de fiets te stappen in plaats van in de auto. Dat doen wij door onder andere een collegetour Fiets aan te bieden. Mobiliteitsadviseurs- en experts vertellen u hoe u gebruik kunt maken van fietsregelingen,  een steentje kunnen bijdragen aan het klimaat, en tegelijkertijd de vitaliteit en gezondheid van uw medewerkers kunt verbeteren. Dat wilt u toch ook?

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *