Kick-off pilot Logistieke hub Leeuwarden

Op vrijdag 20 mei 2022 is de officiële kick-off van de pilot Logistieke hub in Leeuwarden. De pilot Logistieke hub is een antwoord op de toenemende drukte van verkeer – waaronder het bedrijfsmatige vervoer – in de stad en de wens dat Leeuwarden een aantrekkelijke, leefbare en duurzame stad is én blijft met minder overlast van vrachtverkeer. De logistieke hub zorgt voor minder vervoersbewegingen in de stad en faciliteert groene logistiek voor Leeuwarder bedrijven en organisaties. Wethouder Abel Reitsma geeft met een openingshandeling het startschot voor de pilot.

De hub – aan de rand van Leeuwarden – bundelt de distributie van houdbare kantoorartikelen voor een aantal werkgevers. Zero emissie-voertuigen van Stadslogistiek (een initiatief van PostNL) zorgen vervolgens voor het vervoer van de zogeheten ‘last-mile’. Het doel van de pilot is om te onderzoeken of een logistieke hub in Leeuwarden haalbaar is. De pilot start in mei en duurt tot eind 2022. De pilot is een initiatief van de gemeente Leeuwarden, Achmea, Rabobank, ROC Friese Poort, Provincie Fryslân en Stadslogistiek. De aangesloten leveranciers zijn: Maas-Peeze, Selecta, JDE, Canon, Papyrus, Lyreco, Staples, CWS, Asito, Alpheios en Ological.

Lees meer

Wanneer? 20 mei 2022
Hoe laat? 10.30 uur – 11.30 uur
Waar? Locatie PostNL, Brailleweg 3, Leeuwarden
Bij aankomst wordt u verwezen naar een parkeerplek

Programma

10.30 uur  Inloop gasten met koffie en thee
10.40 uur  Welkom en toelichting programma
10.45 uur  Wethouder Abel Reitsma: waarom past dit initiatief bij ambitie gemeente Leeuwarden?
10.50 uur  Pilot Hub Leeuwarden in landelijk perspectief (Klaas Yde Haarsma, Royal HaskoningDHV); Hoe werkt het? (Suzanne Debrichy, PostNL); Waarom doen de organisaties mee? (Achmea, Rabobank, Gemeente Leeuwarden, ROC Friese Poort, Provincie Fryslân)
11.00 uur  Officiële kick-off handeling door Wethouder Reitsma
11.10 uur  Afsluiting met daarna ruimte voor napraten

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *