WSRS: een terugblik op de resultaten in 2021

Ook in 2021 hield corona de wereld in de greep. Het remde ons echter niet af om werken en reizen slimmer te maken. Het jaar 2021 bleek dan ook bijzonder jaar voor werkgevers. Het coronavirus heeft de mobiliteit flink op de kop gezet.

Bedrijven gaan duurzaam

Alles lijkt anders. Tegelijkertijd lijken bestaande trends te versnellen. Mensen reizen bewuster minder vaak en buiten de spits. En dat is positief. Negatief is dat wij een hoger (2e hands) autogebruik zien en de harde klappen voor het OV. De verstedelijking blijft toenemen, maar wonen in landelijk gebied wordt populairder door thuiswerken. Maar wat het netto lange termijneffect gaat zijn weet niemand!

Lees meer 

Fiets op 1

Een vast onderdeel van het fietsprogramma is de actie Ga toch Fietsen, waarmee je gratis een week lang een e-bike kunt proberen als alternatief voor de auto. De actie loopt van april t/m december. Dit jaar is de actie in de gemeenten Leeuwarden, Heerenveen, Súdwest-Fryslân en Smallingerland gehouden. Ondanks het thuiswerken heeft toch een mooi aantal medewerkers kennis kunnen maken met het gemak van een e-bike voor het woon-werkverkeer.

Lees meer

Smart Mobility

Intelligente Verkeersregelinstallaties zorgen ervoor dat we slimmer kunnen reizen. In Leeuwarden staan momenteel negen van deze ‘iVRI’s’. Met de hulp van bijvoorbeeld de app Flitsmeister, kun je de actuele kleuren zien van het verkeerslicht. Er zijn apps die zelfs voorspellingen doen over hoelang het duurt voordat het op groen, oranje of rood springt. Daarbij geven ze ook een snelheidsadvies. Op deze manier kun je gemakkelijk langs verkeerslichten rijden. En dat heeft een positief effect als het gaat om uitstoot,
veiligheid en doorstroming.

Lees meer

Duurzame Stadslogistiek

De gemeente Leeuwarden streeft naar een duurzame stadslogistiek. In 2019 werd dat onderstreept door het ondertekenen van de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek. Om deze ambitie te realiseren werkt de gemeente samen met bedrijven – die hetzelfde streven hebben – aan een autoluwe binnenstad en de haalbaarheid van een kantoorgoederenhub.

Lees meer

Fiets in de OV Keten

De provincie wil naar een betaalbaar en aantrekkelijk openbaar vervoer en daarnaast ook naar verbeteringen op het gebied van ketenmobiliteit. Daarom zijn er in 2021 deelfietsen geplaatst bij een groot aantal bus- en treinstations en zijn de mogelijkheden voor fiets-parkeren uitgebreid. Hiermee wordt de (first- en) lastmile voor onder andere het woon-werkverkeer beter gefaciliteerd.

Lees meer 

Kerstnieuwsbrief 2021

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *