Plannen voor logistieke hubs in Leeuwarden

Achmea, Rabobank, Belastingdienst, Veiligheidsregio Fryslân en Aegon onderzoeken of een gezamenlijke kantoorgoederen-hub mogelijk is in Leeuwarden en werken samen aan het verduurzamen van  facilitaire logistieke stromen. De bedrijven bespreken samen ook hoe zij hun afval-logistieke stromen kunnen verduurzamen. Enkele scholen in Leeuwarden willen hierbij aansluiten.

Binnenstad-hub: stiller, schoner en veiliger

Ook ondernemers in de binnenstad vinden dat met een hub de binnenstadslogistiek verbetert. Met een gezamenlijk binnenstad-hub (een microhub) kunnen ze de goederen bundelen en stroomlijnen naar één adres. Het aantal vervoersbewegingen en tussenstops in de binnenstad vermindert daardoor. Het wordt stiller en veiliger en er is minder afname CO2-uitstoot. Een binnenstad-hub is aantrekkelijker voor ondernemers, bezoekers en bewoners.

Wat is een hub?

Met een hub kun je stadslogistiek verduurzamen. Hij is het knooppunt in het transportnetwerk waar de herverdeling en bundeling van lading plaatsvindt naar tussen- of eindbestemmingen.

Lees meer over de duurzame stadslogistiek op de website van Logistiek Noord

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *