Rijd klimaatvriendelijker, goedkoper én veiliger met banden op spanning

Op dinsdag 9 november kunnen bezoekers in de parkeergarage Oldehove, Oldehoofsterkerkhof 3 in Leeuwarden als service gratis de ‘Band op Spanning’ krijgen. Met professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt. De gemeente Leeuwarden en Werk Slim, Reis Slim ondersteunen dit initiatief van Band op Spanning en bieden alle bezoekers van het parkeerterrein deze service kosteloos aan.

Schoon, goedkoop en veilig rijden

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Te  lage bandenspanning maakt autorijden duurder: op jaarbasis kost het 2 tot 5% meer brandstof en de bandenslijtage neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. Met de juiste bandenspanning rijd je dus schoner, goedkoper en veiliger.

Hoe werkt het?

Servicemedewerkers staan bij de in- en uitgang van de garage. Daar maken ze de automobilisten attent op deze gratis service. Bezoekers die meedoen, krijgen een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. De medewerkers controleren vervolgens de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de spanning die de fabrikant adviseert bij normaal gebruik. De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen!  De actie vindt plaats volgens de Corona-maatregelen.

Liever niet?

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. De medewerkers komen nooit ongevraagd aan de auto. Ze komen alleen in actie als er een aanmeldkaart onder de ruitenwisser zit.

Vragen en informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Band op Spanning.
Met vragen kunt u mailen naar: info@bandopspanning.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *