Op de koffie bij wegwerkers doorfietsroute Leeuwarden-Heerenveen

Op dinsdag 14 september 2021 stond tijdens de fietsweek Leeuwarden fietst beter bij de wegwerkers aan de doorfietsroute Leeuwarden-Heerenveen (bij Reduzum) de koffie klaar. Ze vertellen voorbijgangers, belangstellenden en schoolkinderen over hun werk en de aanleg van de doorfietsroute. De kinderen van de plaatselijke school stelden vragen aan de aannemer en wethouder Friso Douwstra, keken bij het werk van de freesmachine en klommen achter het stuur van de vrachtwagen van aannemer KWS uit Leek. Ze weten nu ook hoe het werkt met de ‘dode hoek’ in de spiegels van vrachtwagens.

De doorfietsroute is een onderdeel van een netwerk van hoofdfietsroutes. Hij gaat binnen de stadsgrenzen over in fietsstraten: nieuwe en verbeterde bestaande wegen. Deze fietsstraten gaan vooral dwars door de woonwijken. De routes zijn voor fietsers vaak korter, gezonder, aantrekkelijker, sneller en veiliger. In een fietsstraat is de auto te gast, dat maakt een fietsstraat ook een aantrekkelijke straat om te wonen en te verblijven.

Meer weten?

Meer informatie over de aanleg van de doorfietsroute Leeuwarden – Heerenveen vindt u op de website van gemeente Leeuwarden.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *