Fiets op 1 in Leeuwarden

We zetten in Leeuwarden een week lang de Fiets op 1! Van 13 tot en met 17 september 2021 zijn er verschillende activiteiten te doen rondom het thema Fiets! Er is een fotowedstrijd waar je mooie prijzen kunt winnen. Neem een kijkje bij de werkzaamheden van de aanleg van een fietspad of doe als werkgever mee aan de collegetour Fiets!

Meer weten over de actieweek?

Kijk hier voor het programma

Help jij Leeuwarden naar de titel Fietsstad van Nederland 2022?

Leeuwarden wil in 2022 dé fietsstad van Nederland zijn. Daar doen we als gemeente samen met de Werk Slim Reis Slim veel aan. Vul de enquête in! Wil je meehelpen om Leeuwarden de titel te laten winnen? Vul dan de grote enquête van de Fietsersbond in.

Enquête Fietsstadverkiezing

Werk Slim Reis Slim

Werkgevers helpen mee van Leeuwarden een fietsstad te maken. Ze stimuleren medewerkers om vaker de fiets te pakken naar het werk in plaats van de auto. In veel mobiliteitsplannen zijn begrippen als duurzaamheid, vitaliteit en veiligheid verwerkt. Door de aanleg van de snelle doorfietsroutes naar Leeuwarden en de fietsstraten in Leeuwarden wordt het voor medewerkers alleen maar aantrekkelijker om naar het werk te fietsen: goedkoop, comfortabel, veilig, snel en groen. Werk Slim, Reis Slim ondersteunt en faciliteert de werkgevers met fiets-stimulerende activiteiten.

Activiteiten Werk Slim, Reis Slim en Dat fietst beter

Wij werken aan fijne fietsroutes

Een blik op de projectenkaart van WijWerkenAan maakt direct duidelijk dat de gemeente Leeuwarden werk maakt van het verbeteren van het plaatselijke fietsnetwerk. Op meerdere plekken gaat de schep in de grond om fietspaden en fietsstraten directer, veiliger, comfortabeler, breder en/of beter te maken. Niet alleen binnen de stad, maar ook daarbuiten. Zo wordt er gewerkt aan de aanleg van een doorfietsroute van Leeuwarden naar Heerenveen, waarbij het bestaande fietspad op deze route breder en comfortabeler wordt gemaakt.

Ook binnen de stadsgrenzen krijgt het fietsverkeer volop de aandacht. Zo werken we aan een netwerk van hoofdfietsroutes. We gaan daarbij niet alleen maar uit van toevoeging van fietspaden, maar maken ook de afweging om bestaande wegen om te vormen, bijvoorbeeld naar fietsstraten. Deze fietsstraten gaan dwars door de woonwijken. Deze routes zijn voor fietsers vaak korter, gezonder, aantrekkelijker, sneller en veiliger. In een fietsstraat is de auto te gast.

Wij werken aan en Dat fietst beter

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *