Zo Werk Het in Leeuwarden / Friesland

De coronacrisis vraagt veel van organisaties; in financiële, organisatorische en emotionele zin. Maar er zijn ook kansen: minder woon-werkverkeer en dus minder kosten en meer maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voorlopig blijft thuiswerken – uiteraard waar mogelijk – de norm om corona onder controle te houden. Maar dat is zeker niet voor iedereen en altijd mogelijk en uitvoerbaar. Kun je als werkgever hierbij wat hulp gebruiken?  ZoWerktHet in de regio Leeuwarden/Friesland.

Leidraad flexibel (thuis)werken en slim reizen

De regels rondom werken en reizen zijn aangescherpt om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen. Maar ook na de  door coronacrisis willen we er samen met u voor zorgen dat het verkeer op de weg blijft doorstromen en organisaties goed bereikbaar blijven. Een goede leidraad hierbij is:

  1. Werk thuis waar het kan;
  2. Reis zo min mogelijk;
  3. Is reizen noodzakelijk, reis dan buiten de spits;
  4. Gebruik een (elektrische) fiets op korte en middellange afstanden;
  5. Reis met het openbaar vervoer op lang afstanden, vermijd drukte.

Tips, tools en goede voorbeelden

Hoe kan uw organisatie dit thuiswerken en slim reizen in de praktijk brengen, op een manier die voor uw organisatie én medewerkers werkt? Het programma Werk Slim, Reis Slim (WSRS) van de regio Friesland helpt organisaties en instellingen graag om hierin slimme(re) keuzes te maken. Op Zo Werkt Het vind je:

  • Verschillende tips & tricks en handige mobiliteitstools, -campagnes en -oplossingen. Bijvoorbeeld een quickscan voor werkgevers waarmee je ontdekt waar de kansen liggen in jouw organisatie voor slimme, gezonde en schone mobiliteit.
  • Inspirerende voorbeelden van werkgevers die al slimmer reizen en werken;
  • Een handige communicatietoolkit op maat waarmee je je werknemers inspireert en motiveert thuis te werken of slim te reizen.

WSRS ondersteunt bij mobiliteitsvraagstukken

We helpen graag bij het oplossen mobiliteitsvraagstukken. Stuur uw vraag naar info@werkslimreisslim.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *