We gaan voor één miljoen fossielvrije kilometers! Doe mee met het fossielvrij weekend!

Iedere kilometer telt: van je fietsrit naar de sportclub, het nemen van het openbaar vervoer tot de besparing van de niet gereden kilometers vanwege het thuiswerken. De opties variëren van elektriciteit, groen gas, waterstof en tanken met fossielvrije diesel tot bijvoorbeeld fietsen, wandelen of suppen. Jij kan ook meedoen met je collega’s. Hoe? Dat leggen we hieronder uit:

Het fossielvrije weekend is van 9 tot en met 11 oktober en vindt plaats in heel Noord-Nederland.

Stap 1. Ga samen met collega’s de uitdaging aan!

Aanmelden? Dat kan! Stel je team samen en meld je aan om zoveel mogelijk fossielvrije kilometers te maken. Spreek af met je team om op vrijdag de niet gereden kilometers te registeren en bijvoorbeeld in het weekend te gaan fietsen of wandelen, maar zeker niet je fossiele auto te gebruiken. Ga met je team de competitie aan en strijd tegen de andere teams binnen de organisatie, of andere bedrijven! Stel je doel in en maak zoveel mogelijk kilometers!

Stap 2. Download de MoveFit App

De MoveFit App, een app voor de gezonde kilometers, registreert en telt op hoeveel kilometers iedereen fossielvrij voortbeweegt. Daarnaast houdt de app dat ook per bedrijf of organisatie bij. Deze app is vanaf nu te downloaden in de App- en Playstore.

De app werkt als volgt. Je downloadt eerst de app en maakt een account aan. Nadat je de activeringscode (die je in je mailbox ontvangt) invoert kun je aan de slag. Bij het startoverzicht is te zien hoeveel fossielvrije kilometers er al gemaakt zijn, en wat jou bijdrage daaraan is. Je kan zelf een groep aanmaken of je kan jezelf toevoegen aan een bestaande groep. Voer het aantal fossielvrije kilometers in, en op welke reismanier je dat doet.

Wat te doen?

In coronatijd is het een extra uitdaging kilometers te maken met veel mensen tegelijk. Vanwege de recente ontwikkelingen is het niet mogelijk om een kleinschalig evenement of een bijeenkomst te organiseren. Daarom zijn er activiteiten bedacht om dit toch te realiseren:
vrijdag 9 oktober kun je de niet gemaakte kilometers registreren in de app. Aangezien vrijwel iedereen vanuit huis zijn/haar werkzaamheden verricht is er geen tot weinig woon-werkverkeer. Dit zijn ook fossielvrije kilometers omdat ze niet gemaakt worden. Registreer deze dus en help je team naar de meeste kilometers.
zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober draag je individueel bij aan de kilometers binnen je team. Wees creatief en zorg ook deze dagen ervoor dat je kilometers binnenhaalt voor je team. Dit kan je fietsrit op zaterdag tot je wandeling op zondag zijn. Onthoud ondanks de recente ontwikkelingen goed; samen is niet alleen!

Vragen?

Kijk op de website van Fossielvrij weekend

Over de stichting Fossielvrije Weken

De Stichting Fossielvrije Weken is in het leven geroepen naar aanleiding van het Elfwegentocht-succes in 2018. Toen reden 100.000 Friezen, op initiatief van onder meer de Freonen fan Fossylfrij Fryslân, twee weken lang fossielvrij. Vanwege breed draagvlak in de provincies Groningen en Drenthe wordt dit duurzaamheidsevenement nu uitgerold naar het gehele Noorden. Het Fossielvrije Weekend in oktober geldt als opmaat naar twee Fossielvrije Weken in de zomer van 2021. Het doel vanuit de drie noordelijke provincies is om zeker één miljoen fossielvrije kilometers te realiseren.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *