Zowerkthet.nl maakt flexibel (thuis)werken en slim reizen een eitje

Op het nieuwe platform Zowerkthet.nl vindt u alles wat met flexibel (thuis)werken en slim reizen te maken heeft. Onder dezelfde naam start binnenkort ook een landelijke social media campagne. Achttien regionale mobiliteitsnetwerken hebben hun krachten gebundeld. Voorlopig blijft thuiswerken de norm, tenzij dat echt niet kan. Door minder te reizen, komen mensen op minder plekken en is er minder contact met anderen. Zo kan het corona-virus zich minder snel verspreiden. Beperk daarom reisbewegingen, vermijd drukke plekken en reis buiten de spits. Dit geldt voor alle vormen van vervoer. Maar hoe faciliteer je werknemers om thuis te kunnen werken? Wat is de beste manier van reizen als je toch naar je werk gaat? Zowerkthet.nl ondersteunt werkgevers én werknemers hierin met tips, tools en inspirerende voorbeelden.

Wens werknemers: thuiswerken vasthouden

Thuiswerken heeft de afgelopen maanden een grote vlucht genomen en ook de komende tijd blijft thuiswerken de norm. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een flink deel van de werknemers deze verandering graag vast wil houden, ook na corona. Daarnaast merken we dat de spits flink is afgenomen. Goed nieuws, want thuiswerken en reizen buiten de spits heeft veel positieve effecten; betere concentratie, minder stress, minder verzuim, meer werkgeluk, snellere doorstroom op wegen, meer zitplaatsen in het openbaar vervoer en schonere lucht.

Inspireren

Doel van het landelijke platform is om werkgevers en werknemers te inspireren en ondersteunen bij het maken van slimme(re) reis keuzes op het gebied van werken en reizen naar en voor het werk. Werknemers vinden op Zowerkthet.nl bijvoorbeeld een thuiswerk checklist, inspirerende verhalen van mensen die onlangs anders zijn gaan reizen en linkjes naar allerlei handige tools en apps op gebied van fietsen, autodelen en parkeren. Voor werkgevers is er veel kennis te vinden op gebied van gedragsverandering, stimuleren van fietsen onder werknemers, fiscaliteit, een overzicht van landelijke campagnes die je als bedrijf kunt inzetten en inspirerende verhalen van andere organisaties.

Advies op maat van Werk Slim, Reis Slim

Kom je er als werkgever in Friesland niet uit? Dan kun je bij het mobiliteitsnetwerk Werk Slim, Reis Slim terecht voor advies op maat. Zij hebben veel kennis en kunde in huis. Denk bij advies op maat bijvoorbeeld aan het koppelen van bedrijven die dezelfde bereikbaarheid problematiek ervaren, hulp bij kostenreductie of het overzichtelijk maken van mobiliteitsoplossingen.

Regionale netwerken

Op Zowerkthet.nl is de kennis gebundeld van Stichting Breikers (Metropoolregio Amsterdam), Slim en Schoon Onderweg (Arnhem-Nijmegen), Zuid-Limburg Bereikbaar, Brabant Mobiliteitsnetwerk & SmartwayZ.NL (Noord-Brabant en Limburg), Slim & Schoon Reizen (Cleantech Regio), De Verkeersonderneming, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, Samen Bereikbaar (Zuid-Holland), IJmond Bereikbaar (IJmond), Goedopweg (Midden Nederland), Twente Mobiel & regio Zwolle Mobiel (Overijssel), Groningen Bereikbaar (Groningen), Drenthe reist duurzaam (Drenthe), Werk Slim, Reis Slim (Leeuwarden/Fryslân).

www.zowerkthet.nl

www.zowerkthet.nl/regio-friesland

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *