Ook Coalitie Anders Reizen roept op tot minder zakelijk reizen

Ook na corona moet duurzame mobiliteit de norm blijven, vindt niet alleen WSRS, maar ook de vijftig grote Nederlandse bedrijven verenigd in de Coalitie Anders Reizen. Ze willen – ook nu de maatregelen ter verspreiding van het coronavirus zijn versoepeld – het reizen van hun medewerkers beperken. De coronacrisis heeft laten zien dat tijd- en plaatsonafhankelijk werken kan. Het komt nu aan op doorpakken. In een paginagrote advertentie in Het Financieele Dagblad en NRC roept de coalitie andere bedrijven op hun voorbeeld te volgen om minder zakelijk te reizen en meer thuis te werken. De organisaties moedigen medewerkers ook aan buiten de spits te reizen of de fiets te gebruiken. Door dit vast te houden, kan duurzame mobiliteit versnellen. Bij de aangesloten bedrijven werken in totaal ongeveer een half miljoen medewerkers. Werk Slim, Reis Slim houdt een onderzoek (tot 23 juni 2020) naar de ervaringen met en effecten van anders werken en reizen voor en door de coronacrisis.

Lees het hele bericht van Coalitie Anders Reizen
Lees ook over de rol van Anders Reizen in het klimaatakkoord (paragraaf 2.6)