Succesvolle klimaattop voor Slim en Groen Onderweg

Er waren meer dan 1.300 bezoekers op de Klimaattop Noord in de Oude Suikerfabriek in Groningen. Slim en Groen Onderweg organiseerde hier samen met VNO-NCW/MKB Noord, Energiecommissie Noord-Nederland en Fossielvrije Weken 2020 het thema Duurzame mobiliteit: Reis mee (zonder CO2)! De koplopers werden in het zonnetje gezet. Andere bedrijven lieten zich inspireren door het horen van de ambitie van Slim en Groen Onderweg en het zien van praktische toepassingen.

Kijk voor een fotoverslag op de site van Slim en Groen Onderweg

De ambitie Slim en Groen Onderweg

De CO2-uitstoot van zakelijke mobiliteit halveren, en dat uiterlijk in 2030. Zo staat het beschreven in het huidige klimaatakkoord. In Noord-Nederland kunnen we dat sneller. Veel bedrijven en organisaties zetten al vol in op slimme en duurzame mobiliteit of hebben de aanzet ertoe gemaakt. Fossielvrij dus! We zijn trots op deze koplopers en samen gaan we op reis naar een halvering van de CO2-uitstoot in de zakelijke mobiliteit vóór 2022. De reis begon op het podium van de Klimaattop met bedrijven en organisaties die al met duurzame mobiliteit begonnen zijn of die staan te popelen om ermee aan de slag te gaan: doeners en willers. Doeners lieten ter inspiratie zien hoe je als bedrijf de eerste en/of de volgende stappen in slimme en duurzame mobiliteit kunt zetten.

Lancering Fossielvrije Weken 2020

Tijdens de Klimaattop is de Noord-Nederlandse actie Fossielvrije Weken 2020 gelanceerd. Het is een vervolg op het succes van Elfwegentocht 2018, waarbij meer dan 100.000 Friezen 2 weken lang deelnamen aan twee fossielvrije weken in Fryslân. Het project is uitgebreid naar de provincies Groningen en Drenthe. Veel aanwezigen geven aan mee te doen.

Meer informatie

Voor vragen over Slim en Groen Onderweg kunt u mailen naar info@slimengroenonderweg.nl
Lees meer over de mobiliteitsambitie van Slim en Groen Onderweg.