Slimme en Duurzame Mobiliteit op Klimaattop Noord 2019!

Reis mee (zonder CO2)!

Donderdag 31 oktober 2019
Van 09.00 uur tot 18.00 uur
Oude Suikerfabriek, Energieweg 10, Groningen

Met het thema Reis mee (zonder CO2) is Slimme en Duurzame Mobiliteit Noord-Nederland* vertegenwoordigd op de Klimaattop Noord 2019. Daar zetten we de koplopers op het gebied van duurzame mobiliteit in het zonnetje en willen we andere bedrijven inspireren door het uitspreken van een ambitie en het laten zien van praktische toepassingen. Jouw organisatie is een van de koplopers. Reis ook mee! Hoe je dat doet?

  • Sluit je aan bij de mobiliteitsambitie “Samen maken we Noord-Nederland koploper in slimme en duurzame mobiliteit en lossen wij vóór 2022 de helft van onze zakelijke mobiliteit fossielvrij op.” Tijdens de Klimaattop vragen we jou deze ambitie te ondersteunen.
  • Doe mee aan de ‘Fossielvrije weken 2020’. Dit is een spektakel dat plaatsvindt van 1 tot en met 13 juni 2020 in heel Noord-Nederland. In die periode wordt er in Groningen, Friesland en Drenthe alleen fossielvrij gereisd en krijgen allerlei duurzaamheidsinitiatieven een podium. De Eregalerij van fossielvrije vervoersmiddelen op de Klimaattop Noord is daar een onderdeel van.
  • Kom naar de Klimaattop Noord en laat je inspireren door 300 succesvolle doeners: bedrijven en organisaties, klein én groot die al (grote en kleine) duurzame mobiliteitsstappen genomen hebben. Vanuit elke noordelijke provincie doen 100 bedrijven mee of stappen in (koplopers en medereizigers). Deze bedrijven krijgen op de Klimaattop een mooi podium én toegang tot het netwerk Slimme en Duurzame Mobiliteit Noord-Nederland.

Doe mee: stap in en reis mee!

Het reisdoel

De CO2-uitstoot van zakelijke mobiliteit halveren, en dat uiterlijk in 2030. Zo staat het beschreven in het huidige klimaatakkoord. In Noord-Nederland kunnen we dat sneller. Veel bedrijven en organisaties zetten vol in op slimme en duurzame mobiliteit of hebben de aanzet ertoe gemaakt. Fossielvrij dus! We zijn trots op deze koplopers en dat laten we zien op de Klimaattop. Met alle koplopers op het podium delen we het enthousiasme voor fossielvrije mobiliteit. We reizen samen op weg naar een halvering van de CO2-uitstoot in de zakelijke mobiliteit vóór 2022.

Stap op, samen met reisgenoten

Deze reis begint op het podium van de Klimaattop waar wij ons gezamenlijk committeren en ons op de gevoelige plaat vastleggen. Reizen doen we uiteraard niet alleen. Daarom vragen we jou om twee reisgenoten mee te nemen. Dit kunnen mede-koplopers zijn, maar ook bedrijven en organisaties die staan te popelen om hun steentje bij te dragen en aan de slag willen: doeners en willers. We laten zien hoe je als bedrijf de eerste en/of de volgende stappen in slimme en duurzame mobiliteit kunt zetten. Laat je inspireren door 300 bedrijven die al succesvolle ideeën hebben doorgevoerd.

Stap op voor de Fossielvrijeweken 2020

En, stap óók op voor de Fossielvrije weken 2020.  Van 1 tot en met 13 juni 2020 vormen we in Drenthe, Groningen en Friesland een bonte stoet met duurzame initiatieven die laten zien dat we op de goede weg zijn.

Het reisprogramma op deze reis

Tijdens de Klimaattop Noord kun je meedoen aan een interactieve sessie waar voorbeelden en best practices centraal staan. Op het Marktplein laten andere reisgenoten zien wat er mogelijk is, welke oplossingen zij bedacht hebben en hoe jij daarvan kunt profiteren. Ook verrassen we de gasten van de Klimaattop met een Bonte Show van fossielvrije vervoersmiddelen als start van de dag. Reis je mee? Check je dan hieronder in voor deze reis en neem 2 geïnspireerde medereizigers mee!

Inchecken / aanmelden

Meer informatie

Voor vragen over Samenwerking Slimme en Duurzame Mobiliteit Noord-Nederland, de Inspiratiesessie, het Marktplein of de Bonte Show kun u mailen naar info@werkslimreisslim.nl

Lees meer over de mobiliteitsambitie van Samenwerking Slimme en Duurzame Mobiliteit Noord-Nederland.
Ga naar de uitnodiging voor de Klimaattop Noord en Reis mee (zonder CO2)! en schrijf je in.

*Dit evenement is een initiatief van de Samenwerking Slimme en Duurzame Mobiliteit Noord-Nederland, Fossielvrijeweken 2020 en VNO-NCW/MKB Noord.